Dat men flink kan besparen op hun energierekening door middel van zonnepanelen is anno 2016 geen nieuws meer. Toch wordt er vaak gedacht dat zonnepanelen duur zijn en dat het een flinke investering is dat zich niet terugbetaalt. De overheid komt daarom met de Investeringssubsidie duurzame energie, zodat u uw zonnepanelen alsnog voordelig kunt aanschaffen.

Waarom de subsidie?

De overheid is bezig om de verkoop van zonnepanelen te stimuleren. Op die manier wilt de overheid energie besparen en de CO2-uitstoot terugdringen. De komende jaren zal de overheid huizeneigenaren en bedrijven in Nederland aansporen minder gas te verbruiken en om voor duurzame energie te kiezen.
Met zonnepanelen kunt u duurzame energie zelf opwekken. Via de nieuwe subsidieregeling wordt u financieel ondersteund, met als doel een omslag te maken naar duurzamere energievoorziening in heel Nederland.

Subsidie voor particulieren gebruik

In 2016 is er geen landelijke subsidie voor zonnepanelen. Wel kunt u de btw op de gehele installatie terugvragen – zowel bij de aanschafkosten als bij het materiaal. Dit houdt in dat u 21% van de totale investering kunt terugvorderen.

Lokale subsidie

Vanuit de gemeente en de provincie is er wel subsidie voor zonnepanelen mogelijk. De regelingen voor deze subsidies zijn door het hele land verschillend. Vraag het bij uw gemeente na welke lokale subsidie u mogelijk voor zonnepanelen kunt krijgen.

Subsidie voor zakelijk gebruik

Bij zakelijk gebruik zijn er meerdere vormen voor subsidieregelingen op zonnepanelen. In de meeste gevallen gaat het om extra fiscale aftrek op de inkomstenbelasting of op de vennootschapsbelasting. Wilt u meer weten over de details bij de aftrek, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Voor het jaar 2016 is er in totaal € 70 miljoen subsidie beschikbaar. Iedereen die een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketels en pelletkachels heeft aangeschaft, heeft recht op een tegemoetkoming. De hoogte van het subsidiebedrag dat u ontvangt is afhankelijk van de energieprestatie van uw aankoop.
Heeft u subsidie aangevraagd? Dan kan er een situatie ontstaan dat het subsidiebudget voor het jaar op is. Is dit het geval ontvangt u een brief dat deze subsidie niet wordt uitgekeerd vanwege uitputting van het budget. Vanaf het moment dat u een brief heeft ontvangen, heeft u 12 maanden de tijd om de subsidie opnieuw aan te vragen. U kunt dan aanspraak maken op het budget van opvolgende jaar.

Green Energy Company

Heeft u vragen over zonnepanelen of over (het aanvragen van) subsidies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met al uw vragen! Samen kunnen wij de omslag maken naar een duurzame energievoorziening.