Onderhoud zonnepanelen / Onderhoudscontracten

Voor het onderhoud en reinigen van uw zonnepanelen kunt u als bestaande of als nieuwe klant kiezen voor een onderhoudscontract bij Green Energy Company.

Zonnepanelen onderhoud is belangrijk om het rendement en de levensduur van uw installatie te waarborgen. Uit de praktijk weten wij dat wanneer de installatie niet regelmatig wordt onderhouden, de opbrengst daalt en de veiligheid vermindert.

zonnepanelen onderhoud door Green Energy Company

Optimaliseer uw zonnepanelen systeem met onze service voor onderhoud

Onderhoudscontract zonnepanelen

Wij bieden onderstaande 2 contracten voor zonnepanelen onderhoud aan: een All-In onderhoudscontract en een onderhoudscontract voor het reinigen van zonnepanelen (eenmalig of op regelmatige basis).

Hebben wij uw zonnepanelen niet geplaatst, maar heeft een andere bedrijf dit gedaan? Ook dan kunt u bij ons een onderhoudscontract voor zonnepanelen afsluiten. Wel vragen wij eenmalig € 250,- aansluitkosten. Deze kosten brengen wij in rekening om uw zonnepanelen systeem te inspecteren en te beoordelen of wij het in onderhoud kunnen nemen. Bij de inspectie zit de eerste onderhoudsbeurt en reiniging inbegrepen.

De vermelde prijzen zijn exclusief btw.
 • Complete reiniging van uw zonnepanelen-installatie met osmose water
 • Proactieve monitoring (controle van de opbrengst en de werking van het systeem
 • Rapportage kwartaalopbrengst (een overzicht van de opbrengst per 3 maanden)
 • Thermografisch onderzoek van uw systeem (zichtbaar maken van defecte cellen en slechte verbindingen)
 • Uitgebreide systeemcontrole (spanning, stroom, weerstand, onderconstructie, bekabeling en vogelnesten)
 • Inspectierapport (NEN-EN-IEC 62446-1) voor een veilig, goedwerkend systeem
 • Professionele coating bij 3e onderhoud

Kosten:

 • 1 to 10 panelen: € 19,99 per maand
 • 11 tot 20 panelen: € 24,99 per maand
 • 21 tot 30 panelen: €29,99 per maand
 • > 30 panelen: offerte op maat

Minimale contractduur: 3 jaar, daarna maandelijks opzegbaar.

Offerte aanvragen Meer informatie

Onderhoudscontract zonnepanelen reinigen

Optie 1: Jaarlijks reinigen (max. 20 zonnepanelen)

 • 1 x reiniging van uw zonnepanelensysteem

Kosten: € 23,99 per maand (ex. btw)
Minimale contractduur: 4 jaar. Sluit u het contract af voor de totale levensduur van uw zonnepanelen? Dan krijgt u 10% korting op de kosten.

Contract aanvragen Meer informatie

Optie 2: Eenmalig reinigen (max. 20 zonnepanelen)

 • 1 x reiniging van uw zonnepanelensysteem
 • 1 x een controle van uw systeem (incl. inspectierapport)

Kosten: € 450,- (ex. btw), exclusief reiskosten

Offerte aanvragen Meer informatie

Extra service: u betaalt bij ons geen voorrijkosten en geen arbeidsloon. Na afloop van het onderhoudscontract is deze service maandelijks opzegbaar 

Het belang van goed zonnepanelen onderhoud

Zonnepanelen onderhouden is belangrijk om het rendement en de levensduur van uw installatie te waarborgen. Uit de praktijk weten wij dat wanneer de installatie niet regelmatig wordt onderhouden, de opbrengst daalt en de veiligheid vermindert. Een voorbeeld hiervan: onder bepaalde omstandigheden kan een zonnecel waar schaduw op valt verhit raken, waardoor het materiaal beschadigt. De kans op uitval van de cel wordt groter naarmate de cel vaker beschaduwd is. Dit komt de energieproductie niet ten goede, maar ook is het minder veilig. Beschadigde cellen in een zonnepaneel kunnen brand veroorzaken doordat de temperatuur plaatselijk veel hoog oploopt. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te laten inspecteren door een erkende Solar Specialist, zoals Green Energy Company. Onze erkende installateurs kunnen met een warmtecamera bijvoorbeeld testen of alle cellen naar behoren werken.

Een ander voorbeeld is de bekabeling. Door knaagdieren kunnen de kabels van uw installatie beschadigd raken. Hierdoor kan er kortsluiting ontstaan als er stroom wordt opgewekt. Dat zou tot brand kunnen leiden. In al onze onderhoudscontracten voor zonnepanelen is een inspectie opgenomen waarbij de bekabeling wordt gecontroleerd en doorgemeten.

Waarom kiezen voor onderhoud zonnepanelen?

 • Verzekerd van verwachte opbrengst
 • Defecten in uw zonnepanelensysteem bijtijds opsporen
 • Beschadiging van materialen voorkomen
 • Veiligheid van uw zonnepanelensysteem
 • Hoge toekomstige kosten voorkomen
 • Installatie altijd conform de nieuwe normen

Dit zeggen onze klanten over ons…

UITSTEKEND
117 recensies op
M Levering
M Levering
28/12/2021
Prima advies vooraf. Installatie conform afspraak. Zeer netjes opgeleverd en afgewerkt. Aan te raden adres voor zonnepanelen.
Lees verder
Bianca Segers
Bianca Segers
13/12/2021
Afgelopen vrijdag zijn de zonnepanelen gelegd. Heel erg blij mee! In het gehele proces netjes geholpen. Vooral het eerste adviesgesprek als heel erg positief ervaren. Daniël heeft verstand en passie, en dat is fijn :) Ook de jongens die hier geweest zijn om alles in orde te maken waren heel bekwaam. Het was een nogal lastig traject voor de bekabeling, maar dat hebben ze heel netjes verwerkt. Wel jammer dat ze 2x moesten komen omdat ze de 1e keer de panelen niet bij zich hadden, die waren even niet leverbaar? Vooral jammer dat wij dat niet wisten op het moment dat ze kwamen. Maar nu alles ligt erg tevreden!
Lees verder
Hans Koevoet
Hans Koevoet
09/12/2021
Omdat we zowel zonnepanelen als sedum wilden laten aanleggen, kwamen we bij Green Energie Company terecht. Op advies van Hendrik alleen zonnepanelen laten leggen. Duidelijke offerte gekregen van diverse zonnepanelen met bijbehorende omvormers. Namen de tijd om tot een goed concept te komen. Installatie ging netjes en verzorgd. Prima uitgevoerd.
Lees verder
Daniel van der Laan
Daniel van der Laan
06/12/2021
Heldere communicatie. Goed geregeld van A tot Z. Echt een aanrader!
Lees verder
Lieke van den Elshout
Lieke van den Elshout
31/10/2021
We zochten een bedrijf dat zowel zonnepanelen als een sedumdak kon plaatsen. We hebben verschillende offertes opgevraagd en Green Energy Company kwam qua balans prijs - kwaliteit het beste voor ons uit de bus. Er is een vaste accountmanager waar je laagdrempelig je vragen bij kan stellen gedurende het offerte proces. En ze hebben een mooi systeem waarbij je de verschillende voorstellen online inclusief voorbeelden kunt bekijken. (deze was niet altijd toegankelijk en had wat opstart problemen, maar dit werd altijd goed opgelost). We hebben uiteindelijk gekozen voor parallel geschakeld en hoger geplaatst ivm sedum dak. Na akkoord, was er direct een schouw en een definitieve offerte en binnen 2 weken lag het sedum dak inclusief zonnepanelen op ons dak. We zijn erg tevreden over de installatie en blij dat onze zonnepanelen goed hun werk doen. Het enige minpuntje in de afhandeling is dat we uiteindelijk een sedum dak hebben met een substraatlaag van 20mm en we ,om subsidie terug te krijgen van onze gemeente, blijkbaar 40 mm nodig hadden. We dachten alles gecheckt te hebben, maar nu helaas hiervoor toch geen subsidie. Dat scheelt helaas best wat geld. Voor wat betreft BTW terugvraag zonnepanelen, ondersteunt Green Energy de aanvraag, dit proces loopt nog en is bijna afgerond. Overall een tevreden klant.
Lees verder
Erwin Van Marle
Erwin Van Marle
19/10/2021
SEm was goed nadenkend en meewerkend .. en nu maar hopen dat alles oplevert wat we hebben afgesproken - Wij hebben zonnepanelen en groen dak bij hen gekocht voor 2 woningen onder 1 dak - voor de toekomststraat in Almere oosterwold
Lees verder
noeri hentati
noeri hentati
08/10/2021
Top bedrijf, erg vriendelijke en zeer professionele instalateurs. Alles is van begint tot eind netjes afgerond en hebben geen moment stil gezeten. Weer is bij hun ook geen probleem want ookal regende het gingen ze gewoon door! Zeker een van de beste zonne energie bedrijven in nederland!
Lees verder
Sosja Prinsen
Sosja Prinsen
07/10/2021
Er werd goed meegedacht over de mogelijkheden en de panelen zijn netjes en snel geplaatst. Helemaal tevreden!
Lees verder
Erwin Van Der Linde
Erwin Van Der Linde
04/10/2021
Zeer tevreden over de gegeven info en zeer tevreden over de installateurs. Het was slecht weer maar geen onvertogen woord en alles netjes opgeruimd. Grote klasse.
Lees verder

Wij zouden het waarderen als u uw mening met ons en anderen deelt. Zo weten wij zeker dat wij de juiste kwaliteit bieden en kunnen wij waar nodig voor verbeteringen zorgen.

Schrijf een review

Heeft u interesse of wilt u eventueel meer informatie over zonnepanelen onderhoud?