Kosten zonnepanelen

Ook al zijn de prijzen voor zonnepanelen in de afgelopen jaren behoorlijk gedaald, toch is het aanschaffen van een zonne-energiesysteem nog een hele investering. Wanneer u dit bedrag niet op de bank hebt staan, kunt u toch profiteren van lagere energiekosten door gebruik te maken van een duurzaamheidslening. Het Nationaal Energiebespaarfonds biedt bijvoorbeeld een lening van € 4.999,- met een looptijd van 10 jaar tegen een vaste rente van 2.2%. Voor meer informatie over deze lening gaat u naar www.ikinvesteerslim.nl.

Voordelen duurzaamheidslening zonnepanelen

Door de zonnepanelen op uw dak, bespaart u vaak meer op uw energierekening dan dat u aan lasten betaalt voor de duurzaamheidslening. Zo bespaart u al op uw kosten vanaf dag 1 van de installatie. Wanneer de lening na 10 of 15 jaar is afbetaald, gaan de zonnepanelen nog zeker 10 tot 15 jaar mee. In die periode geniet u van gratis stroom. Daarnaast levert u een bijdrage aan een schoner milieu.

Nadelen duurzaamheidslening

Doordat u rente betaalt, ook al is het maar een laag percentage, betaalt u meer voor het zonne-energiesysteem en is de terugverdientijd van de installatie langer. Het beste is dan ook de installatie in een keer te betalen, maar als dat niet mogelijk is dan is de duurzaamheidslening een uitstekend alternatief.

Verschillende soorten duurzaamheidsleningen

Verschillende instanties bieden een duurzaamheidslening aan. Sommige hiervan zijn gebonden aan uw woonplaats. De rente varieert, het loont daarom zeker de moeite om goed uit te zoeken van welke regeling u gebruik kunt maken. Kijk hiervoor op de energiesubsidiewijzer.

Voorwaarden duurzaamheidslening

Per instantie verschillen de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de lening. Vaak kunt u alleen een duurzaamheidslening krijgen wanneer u de Energie Index van uw huis in kaart laat brengen. De kosten hiervan kunt u in veel gevallen (deels) mee financiëren.

Green Energy Company zonnestroom systeem lening

Voor zonnepanelen bent u bij Green Energy Company aan het juiste adres. Green Energy Company heeft een landelijk netwerk van lokale Solar-Specialisten en vakbekwame installateurs. Wij werken met gecertificeerde installatieteams uit verschillende regio’s. Onze adviseurs kunnen u assisteren met het zoeken naar financieringsmogelijkheden en u uitleg geven over duurzaamheidsleningen voor zonnepanelen.
Wij rekenen voor u uit hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en hoeveel op uw dak passen. Aan de hand van een speciaal programma kunnen wij de opbrengst van de panelen exact bepalen, rekening houdend met verschillende verliespercentages. Zo krijgt u inzicht in de terugverdientijd en of betaling met een lening rendabel is of niet. Vraag een gratis advies aan en zie wat u kunt besparen!