Home » Zonnepanelen accu’s
Zonnepanelen accu’s2021-08-31T14:20:39+01:00

De zonnepanelen-accu & opslagsystemen
(om uw zonne-energie op te slaan)

Wilt u onafhankelijk worden het elektriciteitsnet? En wilt u uw zonne-energie niet verloren zien gaan? Met een zonnepanelen-accu brengt u dat doel een stap dichterbij. Een zonnepanelen-accu (ook wel thuisbatterij) is een handig opslagsysteem voor duurzame energie. U kunt er opgewekte energie die u niet direct gebruikt mee opslaan voor later gebruik. Zo gaat uw opgewerkte energie niet verloren. En profiteert u optimaal van uw zelf opgewekte wind- en zonne-energie.

Voordelen van een zonnepanelenaccu / thuisbatterij

Het belangrijkste voordeel van een zonnepanelen-accu is dat u uw opgewekte zonne-energie niet direct hoeft te gebruiken. Dat is vooral gunstig als u ’s ochtends en ’s avonds stroom verbruikt. Zonnepanelen wekken namelijk ’s middags de meeste stroom op. Zonde als die energie verloren gaat doordat u dan niet thuis bent of nauwelijks apparaten gebruikt! Daarom kunt u met een zonnepanelen-accu uw opgewekte stroom één tot zelfs enkele dagen opslaan.

accu opslagsysteem

Ook bent u met een zonnepanelen-accu of thuisbatterij niet afhankelijk van de salderingsregeling, die vanaf 2023 langzaamaan wordt afgebouwd. Deze regeling geeft u een vergoeding voor de stroom die u teruglevert aan het elektriciteitsnet, maar zal dus vanaf 2023 jaarlijks minder en minder opleveren. Fijn dus als u daar niet van afhankelijk bent!

Bovendien bent u met een opslagsysteem voor zonnepanelen nog minder afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier. U hoeft minder (niet zelf opgewekte) stroom af te nemen. Een volgende stap in zelfvoorziening in de energie!

Gratis offerte aanvragen

Voordelen van een thuisbatterij

 • U kunt de zonnepanelen-accu/thuisaccu tijdens de daluren opladen om deze stroom tijdens de normale uren te gebruiken. Dat scheelt energiekosten.
 • Een thuisaccu kan dienen als noodvoorziening voor stroom.
 • Hoe meer mensen een thuisaccu hebben, hoe minder stroom van elektriciteitscentrales er nodig is. Een mooie stap voor het milieu!
 • Een thuisaccu is ook te gebruiken op plekken zonder elektriciteitsnet, bijvoorbeeld in een camper, tiny house of vakantiewoning.
 • U weet zeker dat voor uw energievoorziening groene zonnestroom wordt gebruikt en dat er aan uw energie geen vervuilende elektriciteitscentrale te pas komt.

Hoe werkt een opslagsysteem voor zonne-energie?

Over het algemeen wekken zonnepanelen ’s middags de meeste energie op. Dan schijnt de zon het meest fel. Dat terwijl veel gezinnen vooral ’s ochtends en ’s avonds stroom verbruiken. Daardoor wordt gemiddeld zo’n 70% van de opgewekte zonne-energie niet direct gebruikt. Die stroom levert u terug aan het net. Op een later moment krijgt u in plaats van uw zonne-energie gewone netstroom.

Met een opslagsysteem voor zonne-energie kunt u de niet-gebruikte zonne-energie bewaren en op een later moment gebruiken. Bijvoorbeeld ’s avonds als de zon niet meer schijnt.

Hoe dat precies werkt? Een opslagsysteem voor zonne-energie bevat een Lithium-Ion-batterij met een enorme capaciteit. Die batterij wordt opgeladen met duurzame zonne-energie. Dankzij die batterij kunt u zelfs alle apparaten in uw huis een paar uur tot zelfs een aantal dagen van energie voorzien. Pas als de batterij leeg is, gaan uw apparaten weer gebruikmaken van het elektriciteitsnet.

Door te investeren in zowel zonnepanelen als een thuisaccu profiteert u direct van volledig gratis elektriciteit. Ook als de zon niet schijnt of het nacht is, gebruikt u uw eigen stroom. Dat maakt u dus ook op die momenten minder afhankelijk van de energieleverancier. In de lente en zomer kunt u met een thuisbatterij zelfs volledig onafhankelijk zijn van de energieleverancier.

Wat levert een thuisaccu op?

Hoeveel zo’n thuisaccu oplevert? Dat is het beste te bepalen met een berekening. Laten we uitgaan van een zonnepanelenaccu met 5 kWh energie-opslag. Stel: u heeft jaarlijks een opbrengst van 5000 kWh aan zonne-energie. Dan zult u met een thuisaccu waarschijnlijk zo’n 50% meer opgewekte energie zelf gebruiken. Dat betekent dat u 2500 kWh energie minder van het net hoeft af te nemen.

Zonder thuisbatterij: verbruik per jaar 5000 kWh, opgewekte energie panelen per jaar 5000 kWh direct zelf opgemaakt 1500 kWh, via salderen nog 3500 kWh.
Met thuisbatterij: verbruik per jaar 5000 kWh, opgewekte energie panelen per jaar 5000 kWh direct zelf opgemaakt 1500 kWh, via thuis batterij toch zelf gebruikt 2500 kWh, salderen 1000 kWh.

Op dit moment geldt nog de salderingsregeling, waardoor u het teveel aan opgewekte stroom kunt terugleveren aan de energiemaatschappij. Deze regeling wordt tussen 2023 en 2031 afgebouwd. Juist dat maakt een thuisaccu extra interessant om nu al voorbereid te zijn.

Verder is het mogelijk om in de thuisaccu goedkope energie op te slaan tijdens de daluren en die op de normale uren te gebruiken. Een mooie meevaller!

Gratis offerte aanvragen

Is het mogelijk om compleet onafhankelijk te worden?

Met een thuisaccu kunt u in de lente- en zomermaanden vrijwel helemaal in uw eigen energiebehoefte voorzien. Volledige onafhankelijkheid is door het Nederlandse klimaat in de winter bijna onmogelijk. Dat komt doordat het aantal zonne-uren in de winter te klein is om 100% in uw energiebehoefte te voorzien. Wel kunt u met een thuisbatterij tot zo’n 80% onafhankelijk worden van het elektriciteitsnetwerk. U bent dus wel grotendeels zelfvoorzienend in uw energiebehoefte. Met een grotere set panelen en een handig gekozen vakantie in de wintermaanden kunt u wel dicht bij 100% onafhankelijk komen.

Wat ook handig is van toekomstige elektrische auto’s, is dat u eventueel uw elektrische auto kunt gebruiken als de zon onvoldoende schijnt om de zonnepanelen-accu vol te laden. U kunt dan de thuisaccu volladen via uw elektrische auto of u kunt de auto aan uw woning koppelen. Omdat elektrische auto’s steeds populairder zijn, wordt ook veel gedaan aan ontwikkelingen op dit vlak. Daar profiteert u van mee door juist nu in een thuisbatterij te investeren.

Overzicht accu’s in onze webshop

LG Chem RESU (3,3 en 7 en 10 en 13)

Samenvatting:

 • Verkrijgbaar in zowel 48Volt als 400Volt uitvoering
 • Combineerbaar met de meeste (hybride) omvormer-merken
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten installatie
 • Werkt volledig geautomatiseerd, is makkelijk te installeren
 • Onderhoudsvrij
 • Technisch zeer geavanceerd product met zeer hoog cycle life
 • Ontworpen voor dagelijks gebruik
 • Uitstekende garantievoorwaarden
 • Prima oplossing om uw eigen opgewekte energie op te slaan
 • Ruim voldoende opslagcapaciteit voor een gemiddeld huishouden
Green Rock zoutwater batterij

Green Rock zoutwater batterij (7,5 en 10 en 15)

Samenvatting:

 • Verkrijgbaar in 48Volt uitvoering
 • Niet-ontvlambare cellen – niet-explosief
 • De veiligste en meest milieuvriendelijke energieopslag
 • Onderhoudsvrij
 • Geen toxische materialen
 • Milieuvriendelijk zoutwater elektrolyt
 • Gemaakt uit veel voorkomende, niet toxische materialen
 • 100% diepe ontlading zonder schade aan cellen
 • Product uit EU (Oostenrijk)

Fronius Solar Battery

Samenvatting:

 • De opslagoplossing voor 24 uur zon
 • Maakt gebruik van krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie
 • Lange levensduur, korte laadtijden en een hoge ontladingsdiepte
 • De opslagcapaciteit van de Fronius Solar Battery kan aan de individuele behoeften worden aangepast

Welke zonnepanelen-accu is voor mij geschikt?

Green Energy Company verkoopt heel diverse opslagsystemen voor zonnepanelen van onder andere LG chem, Fronius, BYD, Growatt, Huawei en GreenRock zoutwaterbatterij. Hierboven kunt u ons aanbod bekijken. Overigens kunnen wij alle mogelijke merken installeren. Ook voor uw (thuis)situatie hebben wij dus een geschikte thuisbatterij!

Graag kijken we mee naar uw voorkeuren en jaarlijkse verbruik. Op basis daarvan adviseren we u vrijblijvend over de zonnepanelen-accu die het beste bij u past.

Meer weten over de thuisaccu?

Wilt u weten of een opslagsysteem voor zonne-energie ook voor u een geschikte optie is? Of heeft u andere vragen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Gratis offerte aanvragen