Het is duidelijk merkbaar: de zomers worden steeds warmer. Temperaturen van 35 graden zijn in Nederland geen uitzondering meer, net als een jaarlijkse hittegolf. Met een mobiele airco kunt u ook op die snikhete dagen nog comfortabel werken, slapen en leven in huis zonder dat u steeds de zweetdruppels van uw voorhoofd hoeft te vegen. Maar wat zijn precies de voordelen van een mobiele airco? En hoe duurzaam is mobiele airconditioning? Lees er hieronder alles over.

Voordelen mobiele airco

Wat is een mobiele airco?

U kunt natuurlijk kiezen voor een vaste airco in uw woning. Een wandmodel dus. Zo’n airco is alleen niet in elke woning mogelijk. Als u die optie niet heeft of als u graag flexibel bent in waar u gebruikmaakt van airconditioning, dan is een mobiele airco een fijne en flexibele optie. De naam zegt het al: een mobiele airco staat niet vast op een bepaalde plek, maar kunt u meenemen waar u maar wilt.

De airco is verrijdbaar en is dus overal in huis te gebruiken. Niet alleen in de zomer trouwens, maar ook in de winter. Met een mobiele airco kunt u – afhankelijk van het gekozen model – namelijk zowel ruimtes verkoelen als verwarmen. Zo heeft u 365 dagen per jaar zelf de controle over de temperatuur in uw huis.

Welke voordelen heeft een mobiele airco?

Zelf de temperatuur kunnen bepalen, is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van een mobiele airco. Maar het is zeker niet het enige handige pluspunt. Dit zijn nog 6 handige voordelen.

1. Flexibele airconditioning

De kans is klein dat u hele dagen in één en dezelfde ruimte in huis doorbrengt. Dan is het fijn als u de airco bijvoorbeeld aan het eind van de dag van uw thuiskantoor naar de woonkamer kunt verplaatsen en vervolgens voor de nacht ook naar de slaapkamer. Met een mobiele airco hoeft u hiervoor niet drie aparte airco’s aan te schaffen – een voor elke kamer. U heeft slechts één mobiele airco nodig die u verrijdt naar de ruimte waar u hem op dat moment nodig heeft.

2. Verkoeling en verwarming in één

Meestal is het hooguit een paar weken per jaar zó warm dat u zit te puffen van de hitte. Gelukkig hoeft u een mobiele airco niet de rest van het jaar stof te laten vangen op zolder. Onze mobiele airco’s zijn namelijk multifunctioneel en kunnen zowel verkoelen als verwarmen. Daardoor kunt u de mobiele airco in de koude wintermaanden juist gebruiken om het uzelf iets warmer te maken.

3. Geen buitenunit of geluidsoverlast

Bij een vaststaande airco is altijd een kleine buitenunit nodig aan de buitenkant van uw woning. Sommige mensen vinden dit storend voor hun buitenaanzicht. Ook kan die buitenunit geluidsoverlast voor de buren veroorzaken. Met een mobiele airco heeft u zo’n unit niet nodig. Geen unit in het zicht dus en ook geen herrie voor de buren. Nog twee fijne voordelen aan een mobiele airco!

Voordelen mobiele airco

4. Zelf te installeren

Een vaststaande airco kunt u niet zomaar even zelf installeren. Daar komt een installateur aan te pas, die hier een tijdje mee bezig is. Ook zult u daar installatiekosten voor betalen en heeft u een tijdje een installateur over de vloer. Bij een mobiele airco is van dat alles geen sprake. Het is een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de airco aanzetten. Zo heeft u uw eigen airco binnen een paar seconden “geïnstalleerd” zonder dat er ook maar een installateur aan te pas komt.

5. Combinatie met zonnepanelen mogelijk

Vaak wordt gedacht dat airconditioning slecht is voor het milieu. Airco vraagt immers om de nodige stroom. Gelukkig valt dit bij onze airco’s alles mee (lees er op deze pagina meer over). Als u onze mobiele airco’s een uur laat aanstaan, betaalt u daarvoor (naar boven afgerond) zo’n € 0,30. Voor dat kleine bedrag krijgt u veel extra leefgenot terug.

Bovendien kunt u zonnepanelen laten installeren om (onder andere) de stroom voor uw airconditioning zelf op te wekken via de zon. Uw mobiele airco draait dan volledig op duurzame energie.

Green Energy Company is ook expert in zonnepanelen en informeert u graag over de mogelijkheden voor het installeren van zowel een airco als zonnepanelen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Gratis offerte zonnepanelen aanvragen

6. Slaapfunctie of nachtmodus

Veel mensen zijn bang dat een mobiele airco een flinke hoeveelheid geluid produceert. Bij onze airco’s staat de geluidssterkte gelijk aan een pruttelend koffiezetapparaat. Dat valt alles mee dus. Ook fijn is dat u een aparte slaapfunctie of nachtmodus kunt instellen. De ventilator draait dan zachter en maakt daardoor ook minder herrie. Daardoor hoeft u bij het slapengaan nauwelijks hinder te ervaren van de draaiende airco.

Uw mogelijkheden voor een mobiele airco?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor een mobiele airco in uw woning of bedrijfspand? Bekijk onze modellen voor mobiele airco’s, of neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte. We vertellen u graag geheel meer over uw opties.