LG Airco Wandunit airconditioning

Een vaste LG airco of wandunit LG airco is een uiterst fijne toevoeging aan uw woon- of werkomgeving. Tijdens warme zomers en koude winters stelt u zelf een aangename omgevingstemperatuur in. Een wandunit airco bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Hierdoor profiteert u binnen van een compact design met een hoge afwerking. Bovendien voegt een vaste airco ook direct waarde aan uw woning of bedrijfspand toe. Het wandunit assortiment LG airco’s van Green Energy Company is uitgebreid, dus voor elke behoefte kunnen wij u een passend voorstel doen.

 • Airco installatie buitenunit op plat dak

Voordelen van LG Airco wandunit

Vrijwel geruisloos

Doordat de componenten die het meeste geluid maken, zoals de condensor en compressor, zich in de buitenunit bevinden, hoort u binnen vrijwel niets.

Esthetisch verantwoord

De wandunit heeft een compact design, omdat de meeste onderdelen netjes buitenshuis worden geplaatst.

Waardeverhogend

Met de steeds warmere zomers en koudere winters is een airco voor steeds meer mensen een must. Als u uw huis ooit verkoopt, zorgt de aanwezigheid van een vaste airco voor extra verkoopwaarde.

Met smartphone te bedienen

Het grote gemak van een wandunit is dat u de airco kunt bedienen met een handige app vanaf uw telefoon, waar u ook bent!

Overzicht wandunit LG airco’s in onze webshop

PC09SQ-model

Samenvatting:

 • Merk: LG airco
 • 3 standen: verkoelen, verwarmen en ventilatie
 • Vermogen: 2,5 kW
 • Afmetingen binnendeel: 837 x 308 x 189 mm
 • Afmetingen buitendeel: 717 x 495 x 230 mm
 • Energieklasse: A++ (koelen)/A+ (verwarmen)
 • Ingebouwde WiFi

PC12SQ-model

Samenvatting:

 • Merk: LG airco
 • 3 standen: verkoelen, verwarmen en ventilatie
 • Vermogen: 3,5 kW
 • Afmetingen binnendeel: 837 x 308 x 189 mm
 • Afmetingen buitendeel: 717 x 495 x 230 mm
 • Energieklasse: A++ (koelen)/A+ (verwarmen)
 • Ingebouwde WiFi

PC18SQ-model

Samenvatting:

 • Merk: LG airco
 • 3 standen: verkoelen, verwarmen en ventilatie
 • Vermogen: 5,0 kW
 • Afmetingen binnendeel: 998 x 345 x 210 mm
 • Afmetingen buitendeel: 770 x 545 x 288 mm
 • Energieklasse: A++ (koelen)/A+ (verwarmen)
 • Ingebouwde WiFi

PC24SQ-model

Samenvatting:

 • Merk: LG airco
 • 3 standen: verkoelen, verwarmen en ventilatie
 • Afmetingen binnendeel: 998 x 345 x 210 mm
 • Afmetingen buitendeel: 870 x 650 x 330 mm
 • Energieklasse: A++ (koelen)/A+ (verwarmen)
 • Ingebouwde WiFi
Wandunit airco in woning

Bekijk het assortiment wandunit LG airco’s in ons assortiment en bestel direct!

Naar webshop

Green Energy Company: voor duurzame totaaloplossingen

Wilt u uw woning of bedrijfspand verder verduurzamen? Ook daarvoor staat Green Energy Company u bij. Wij bieden onze klanten een duurzaam totaalpakket voor woningen en werkplekken. Zo kunt u ook bij ons terecht voor de aanschaf van zonnepanelen, een groen dak, LED-verlichting en nog veel meer. Bekijk daarom ook zeker onze brochure!

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met u mee wat het beste bij u past.

Wandunit airconditioning FAQ

Hoe kies ik het juiste (koel)vermogen van een airco?

Het juiste vermogen stemt u niet af op de warme dagen, maar juist op de koudere dagen. U kijkt naar het benodigde vermogen waarmee u de ruimte comfortabel kunt verwarmen. Een airco van 1,5kW is bijvoorbeeld niet voldoende om ook te verwarmen. Voor een woonkamer is het verstandig om een unit van 3,5kW of zwaarder te overwegen.

Is verwarmen met een airco goedkoper dan verwarmen via gas?

Een airco gebruikt elektrische energie om warmte van binnen naar buiten te verplaatsen in de zomer of andersom in de winter. De installatie maakt zelf geen warmte, maar verplaatst het. Dit kost een fractie van de energie die nodig is om zelf te verwarmen. Bovendien ligt de prijs voor gas hoger en maakt het gebruik van een airco meteen een stuk interessanter. In sommige gevallen heeft een woning zelfs al voldoende aan 1 airco wandunit boven en 1 unit benden om de woning te verwarmen zonder het gebruik van gas.

Hoelang duurt het voordat de LG airco wandunit een ruimte heeft gekoeld of verwarmd?

Dit hangt af van de gewenste temperatuur en de omgevingstemperatuur. De airco zal de ruimte al snel van verwarmde of gekoelde lucht kunnen voorzien. Doorgaans bereikt de airco al bijna de gewenste kamertemperatuur binnen 10 minuten.

Waar wordt de buitenunit van de airco geplaatst?

De beste plek voor de buitenunit van de airco kunt u samen met de monteur bepalen. We adviseren echter wel deze niet te plaatsen onder een raam of op een houten dak van een dakkapel. Deze plekken worden afgeraden in verband met de productie van het geluid wanneer u slaapt.

Is airconditioning slecht voor het milieu?

Tegenwoordig is het koudemiddel dat gebruikt wordt in de buitenunits niet gevaarlijk voor het milieu. Dat was voorheen  anders en moest het gas er zelfs uitgehaald worden bij vervanging van het systeem. Inmiddels is de regelgeving hierover een stuk strenger en kunnen airco’s de ruimte verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele bronnen.

Wanneer kies ik voor een vaste airco en wanneer voor een mobiele airco?

De keuze voor een vaste airco of een mobiele airco begint met de vraag waar u de airco wilt gebruiken. Als de airco op verschillende plaatsen gebruikt wordt om voor korte tijd te koelen dan is een mobiele airco zeker een goede aankoop. Een mobiele airco is gemakkelijk te verplaatsen en daardoor toepasbaar in verschillende ruimten van het woonhuis of kantoor.

Welke invloed heeft airconditioning op de luchtkwaliteit?

Airconditioning vermindert de risico’s van: allergieën: Een schoon airconditioning systeem helpt externe allergenen (stoffen die een allergische reactie veroorzaken) zoals pollen, buiten te houden. Als de airconditioning-installatie goed wordt onderhouden, verbetert de luchtkwaliteit binnen.

Kan een LG wandunit airco naast koelen ook verwarmen?

Jazeker, een LG wandunit airco is multifunctioneel en kan naast koelen ook verwarmen. Zo profiteert u in de zomer van een koele woon- of werkomgeving en in de winter van een aangename temperatuur, zonder gebruik te maken van uw verwarming. Zo houdt u de kosten voor het verwarmen van uw woning of kantoor laag.

Hoe werkt een LG wandunit airco?

Een airco is een wamtepomp die door het samenpersen van lucht de temperatuur kan verlagen. Als de gewenste temperatuur binnen lager moet zijn dan de buitentemperatuur, dan onttrekt de unit warmte uit de ruimte zodat het binnen kouder wordt. De warmte wordt door de buitenunit afgegeven aan de buitenlucht. Tegelijkertijd wordt koudemiddel naar binnen gepompt om de binnenruimte te koelen en warme lucht af te voeren.

Maakt een LG wandunit airco veel lawaai?

De vaste airco’s in onze webshop produceren ongeveer 19 decibel. Dit is te te vergelijken met bijvoorbeeld ruisende boomblaadjes. Bovendien hebben veel modellen ook nog een speciale slaapfunctie of nachtmodus die u kunt activeren als u naar bed gaat. De binnentemperatuur is dan al op de gewenste temperatuur waardoor de ventilator kan langzamer draaien. De temperatuur blijft zo gelijk en de installatie draait op een lager vermogen.

Moet een LG airco installatie op termijn bijgevuld worden?

Nee, dat is niet nodig. Als  de warmtepomp op de juiste manier is gevuld en gemonteerd zal er geen koudemiddel weglekken. Bij bijvoorbeeld auto’s met een verbrandingsmotor is dit wel het geval. Deze manier van koelen heeft altijd tot gevolg dat er koudemiddel lekt en na verloop van tijd weer aangevuld moet worden. Bij uw airco systeem thuis is dat niet nodig.

Moeten de filters van een vaste airco periodiek vervangen worden?

Het filter van uw airconditioning zorgt ervoor dat uw airco installatie goed werkt én voor een optimale luchtkwaliteit. Het is dus belangrijk dat de filters in prima conditie zijn en regelmatig gereinigd of vervangen worden.

Verbruikt een LG airco wandunit veel stroom?

De energieklasse van de mobiele airco’s in onze webshop heeft energielabel A+ of A++. Gemiddeld ligt het koelvermogen op 2,5 tot 5,0 kilowatt per uur, maar door de warmtepomp techniek is het energieverbruik ongeveer 30% hiervan. Bovendien werkt een vaste airco niet constant op 100% vermogen; dit neemt af zodra de gewenste temperatuur bereikt is. Op vol vermogen verbruiken de vaste airco’s in onze webshop (afhankelijk van het gekozen model) maximaal 1500 Watt. Dit komt neer op 1,5 kilowatt per uur en vermenigvuldigd met €0,26 (stroomprijs) op een bedrag van €0,40 per uur (op vol vermogen).

Bij zeer regelmatig gebruik verbruikt een airco ongeveer 400kWh per jaar aan energie. Gebruikt de airco ook om te verwarmen? Dan zijn de kosten om de ruimte te verwarmen lager omdat er minder gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld stadswarmte.

Kan ik een LG wandunit airco ook combineren met zonnepanelen?

Dat is zeker mogelijk! De stroom die u opwekt met zonnepanelen kunt u voor uw airco installatie gebruiken. Wij adviseren u hier graag over. Bekijk ook onze pagina Zonnepanelen voor meer informatie.

Zijn airco’s ongezond?

Airconditioning schaadt uw gezondheid niet. Het is wel van belang is dat u de juiste keuze maakt voor het product en dat de installatie vakkundig wordt geïnstalleerd. Bij het gebruik van een airco is het verstandig om een maximaal temperatuurverschil van 5 graden aan te houden ten opzichte van de buitentemperatuur. Zo kunt u een te grote overgang in temperatuur voor uw lichaam vermijden.

 

Wat is een multi split systeem?

Een Multi split systeem bestaat uit minimaal één buitendeel en meerdere binnendelen. Bij dit systeem kunnen meerdere airco units op één buitendeel worden aangesloten. Bij een aircosyteem van LG bijvoorbeeld kunt u tot acht binnendelen op één buitendeel aansluiten. Dat spaart ruimte en kosten. Terwijl u binnen in meerdere ruimtes een aangenaam klimaat schept, heeft u toch maar één buitendeel. U heeft daardoor buiten aanmerkelijk minder ruimte nodig om de installatie te plaatsen dan wanneer u kiest voor meerdere single split systemen.

Wat is een single split systeem?

Een single split systeem is een airconditioning die uit twee gescheiden delen bestaat: een binnen- en een buitendeel. Speciaal leidingwerk verbindt de twee onderdelen met elkaar, zodat het niet nodig is een groot gat in de buitenmuur te maken. Dit systeem is geschikt om de lucht in één ruimte te behandelen. Het binnendeel zorgt voor verkoeling en ontvocht de lucht in de ruimte. Het buitendeel voert de warmte af naar de buiten.

Verbruikt een airco veel energie?

Airco fabrikanten weten het energieverbruik steeds verder te beperken, waardoor airconditioners energiezuinig zijn. Mede door de warme zomers wordt airconditioning tegenwoordig bijna standaard toegepast in auto’s, winkels en kantoren. Door een toename in het gebruikt ontwikkelt de technologie zich steeds verder met een beperkt energieverbruik als belangrijkste doel.

Daarnaast kunt u dit zelf beïnvloeden door het gebruik van buitenzonwering, het dichthouden van ramen en deuren en de instelling van de thermostaat. Bovendien beperkt het regelmatig reinigen van filters ook de energiekosten.

Welke airco systeem goed is voor mij?

De keuze voor een airo systeem is afhankelijk van uw situatie en hangt onder andere af van de ruimte en het daarvoor benodigde vermogen. We adviseren u hier graag over.

 

Wat is een airconditioner?

Een airconditioner is een apparaat waarmee je de lucht in een ruimte kunt koelen, verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren. Airconditioners zijn er in verschillende vormen. Zo kennen we onder meer de verrijdbare of portable airconditioners en split systemen. De laatstgenoemde systemen worden het vaak toegepast om dat ze in elke ruimte kunnen worden ingebouwd. Een airco systeem bestaat dan uit een buiten- en binnendeel. Het deel dat binnen staat, is verschillend toe te passen; bijvoorbeeld als opbouw aan de wand of ingebouwd in een plafond.

Al onze duurzame oplossingen op een rij

zonnepanelen

Zonnepanelen

Wek zelf energie op met behulp van de zon en profiteer na 5-7 jaar van gratis stroom!

Meer informatie

Onderhoudscontract

Verhoog het rendement en verleng de levensduur van uw installatie.

Meer informatie

Groen dak sedumdak

Sedumdak (groendak)

8% meer rendement met zonnepanelen en nog veel meer voordelen!

Meer informatie

Laadpaal laten plaatsen

Laadpalen

Uw elektrische auto opladen met uw eigen laadpaal. Ook in combinatie met zonnepanelen!

Meer informatie

windturbine op dak

Windturbine

Energie opwekken met behulp van de wind. Het kan al vanaf windkracht 1!

Meer informatie

Meterkast vervangen

Meterkast/groepenkast

Laat uw meter- en/of groepenkast (ver)plaatsen, vernieuwen of vervangen.

Meer informatie

LED-verlichting

LED-lampen zijn duurzamer. Bespaar jaarlijks tot wel 90% op uw energiekosten.

Meer informatie

webshop green energy company

Webshop

Bestel gemakkelijk en snel de duurzame oplossingen die u nodig heeft.

Bekijk webshop