Zonnepanelen kopen doet u natuurlijk niet zomaar. Veel mensen laten het even bezinken of ze daarvoor kiezen of sparen er een tijdje voor. Maar over één ding zijn veel kersverse zonnepaneleneigenaren het eens: zonnepanelen zijn een nogal goede investering. Waarom zonnepanelen? Dit zijn 5 redenen waarom onze klanten voor zonnepanelen hebben gekozen.

Waarom zonnepanelen? 5 redenen volgens zonnepaneleneigenaren

1. Waarom zonnepanelen? U begint direct met terugverdienen

Zonnepanelen aanschaffen is even een kleine investering. Maar elke zonnepaneleneigenaar merkt al snel dat het terugverdienen van de panelen direct begint. Zonnepanelen gaan over het algemeen minimaal 25 jaar mee, terwijl u de investering al binnen 5-7 jaar kunt terugverdienen. U hoeft namelijk minder stroom af te nemen bij uw energieleverancier. En dat is te zien aan de jaarlijkse energierekening. Die is in één klap een heel stuk lager. Zo houdt u dus geld over voor leukere dingen dan de maandelijkse energiekosten.

2. U draagt een steentje bij aan het milieu

Ook de bijdrage aan het milieu is voor veel mensen een belangrijke reden om voor zonnepanelen te kiezen. Ze vinden het een fijn idee om iets terug te doen voor het milieu, juist in een tijd waarin het broeikaseffect zo duidelijk zichtbaar is.

Kiezen voor zonne-energie helpt om de opwarming van de aarde (en alle gevolgen van dien) af te remmen. Als u voor zonnepanelen kiest, is er voor uw huishouden minder aardgas nodig. Met zonnepanelen wekt u namelijk uw eigen energie op. Om precies te zijn: energie die wordt geproduceerd door de zon. Zodra de zon op de panelen schijnt, ontstaat er tussen de twee laagjes silicium op de panelen elektriciteit. De zonnepanelen omvormer zorgt er vervolgens voor dat u de stroom daadwerkelijk kunt gebruiken.

Waarom zonnepanelen in plaats van aardgas? Zonne-energie is een veel duurzamer alternatief voor gewone stroom, waarvoor fossiele brandstoffen nodig zijn. Die brandstoffen raken op, terwijl de zon wel een onuitputtelijke bron van energie is. Dat scheelt heel wat aardgas en CO2 per jaar. En dat komt het milieu ten goede. Een fijne gedachte!

3. U wekt dagelijks uw eigen stroom op

Ook los van de positieve effecten op het milieu, vinden zonnepaneleneigenaren het een fijn idee dat de stroom voor hun oven, waterkoker, etc. door henzelf en door de zon is opgewekt. Met de handige monitorapp kunnen zij op elk moment van de dag precies zien hoeveel stroom ze die dag hebben opgewekt. Een mooie opsteker! Zeker met in het achterhoofd de gedachte dat u als zonnepaneleneigenaar voor al die stroom niet aan de energieleverancier hoeft te betalen. En dat er ook geen fossiele brandstoffen aan te pas komen.

4. U bent minder afhankelijk van de energieleverancier

Nog iets waar zonnepaneleneigenaren blij van worden, is dat ze niet meer alleen van de energieleverancier afhankelijk zijn. Al jarenlang verhogen energie-aanbieders hun tarieven. U loopt dus elk jaar het risico weer een stuk duurder uit te zijn dan het jaar daarvoor. Dan komt er ook nog het vraagstuk bij van wel of niet overstappen naar een andere aanbieder.

Hoe fijn is het dat u door zonnepanelen niet meer van uw leverancier afhankelijk bent?! U wekt uw eigen stroom op en hoeft nog maar een klein beetje af te nemen van de leverancier. Daardoor merkt u ook minder van tariefsverhogingen in uw portemonnee.

5. Zonnepalen zijn een investering in de toekomst

Ten slotte kiezen mensen voor zonnepanelen omdat de panelen een mooie investering in de toekomst zijn. Op verschillende manieren. Ten eerste leveren zonnepanelen u elk jaar een flinke besparing op uw energierekening op. Het rendement is daarmee een stuk hoger dan het rendement dat banken op dit moment geven voor een spaarrekening.

Daar komt nog bij dat zonnepanelen laten installeren op uw woning, uw woning meer waard maken. Omdat verduurzaming voor veel Nederlanders steeds belangrijker wordt, zijn woningen met zonnepanelen erg in trek. Dat kan u zomaar een mooi extraatje bij de verkoop van uw huis opleveren. Ook in dat opzicht zijn zonnepanelen een prima investering in de toekomst.

Ontdek hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen

Dus waarom zonnepanelen? Dit artikel maakt wel duidelijk dat zonnepaneleneigenaren niet voor niets kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Ook u kunt flink op uw energierekening besparen door te kiezen voor zonnepanelen. En dat nog naast de andere 4 redenen om te kiezen voor zonnepanelen.

Benieuwd wat u bespaart door zonnepanelen te nemen? Bereken het zelf met de gratis dakscan van Green Energy Company. Dan krijgt u uw besparing direct te zien. Ook geven we u een indicatie van de kosten voor zonnepanelen. Binnen een paar dagen ontvangt u van ons en offerte op maat per e-mail.