Steeds meer mensen stappen over op LED-verlichting. Maar verlichting vervangen is natuurlijk niet iets wat u zomaar doet. Waarom LED-verlichting? Wat maakt het zo voordelig? Naast dat het beter is voor het milieu en voor de portemonnee, zijn er nog meer voordelen te noemen. Dit zijn 7 belangrijke redenen waarom het slim is om uw lampen te vervangen door LED-licht.

LED verlichting

1. Kostenbesparing met LED-verlichting

De kostenbesparing dus. Dat is misschien wel het nummer 1 antwoord op de vraag ‘Waarom LED-verlichting?’. Uw verlichting vervangen door LED-lampen is misschien wel de eenvoudigste manier om op uw energiekosten te besparen. Een LED-lamp verbruikt veel minder energie dan onder andere een gloei- of spaarlamp. Met LED-verlichting daalt uw energieverbruik tot wel 90%. Aangezien de energieprijzen de laatste jaren flink stijgen, kan dit u een grote besparing op uw energierekening opleveren.

Daar komt nog bij dat LED-verlichting veel langer meegaat dan bijvoorbeeld gloeilampen en spaarlampen. Gemiddeld gaat LED-verlichting ongeveer 35.000-50.000 branduren mee. Dat is een stuk meer dan een gloeilamp (1.000 uur), een halogeenlamp (3.500 uur) of een spaarlamp (7.500). Dat scheelt dus heel wat lampen kopen (en gedoe bij het vervangen van de lampjes).

LED-verlichting kost dan wel meer dan een traditionele lamp, maar het hogere vermogen zorgt ervoor dat u deze investering vaak al snel terugverdient.

2. Duurzame verlichting

Door het lagere energieverbruik en de langere levensduur is LED-verlichting ook duurzamer. Wat ook meespeelt, is dat de levensduur van een LED-lamp niet direct afneemt naarmate u de lamp vaker aan- of uitzet. Bij veel andere soorten lampen is dat wel het geval. U hoeft met LED-licht dus minder vaak een lampje te vervangen en heeft minder energie nodig. Dat is dan weer voordelig voor het milieu.

3. Geen chemisch afval

Waarom LED-verlichting? Kiezen voor LED-lampen is om nog een reden beter voor het milieu. LED-verlichting bevat namelijk geen kwikdioxide. Die stof zit wel in TL-lampen en spaarlampen, waardoor deze lampen bij het chemisch afval thuishoren. Dat geldt niet voor LED-verlichting, waardoor je LED-lampjes ook niet apart hoeft in te zamelen.

Doordat LED-lampen geen kwik bevatten, kan het ook minder kwaad als een lampje kapot valt. Waar het advies bij een spaarlamp is om de ruimte te ventileren als een lampje gebroken is, is dat bij een LED-lamp niet nodig.

4. Minder vermoeide ogen

Wist u dat LED-verlichting ook in een rimpelvrije variant te bestellen is? Mensen die snel last hebben van migraine of geïrriteerde ogen door licht kunnen LED-verlichting daarom een stuk beter verdragen.

Dat komt doordat veel TL-lampen en spaarlampen werken met frequentietrillingen. Die zijn de boosdoener die bij veel mensen vermoeide ogen veroorzaken. LED-verlichting heeft die trillingen niet. Dat maakt LED vooral een geschikte verlichting voor kantoorplekken.

LED-verlichting kantoor

5. Veilige verlichting

Nog een reden om voor LED-verlichting te kiezen, is dat LED veiliger is dan onder meer halogeenlampen. LED-verlichting wordt niet zo gloeiend heet als halogeen- en gloeilampen. Daardoor is het ook minder erg als u de lamp per ongeluk aanraakt. Zeker met kinderen in huis is het een veilig idee dat ze zich minder snel zullen branden aan de lamp.

6. Krachtigere verlichting

Misschien heeft u het wel gemerkt als u TL-verlichting of spaarlampen heeft. Hoe langer u de lamp heeft hangen, hoe minder de sterkte van het licht zal zijn. Gedurende de levensduur van de lamp, kan de lichtsterkte tot wel 60% afnemen. Bij LED-lampen is het verlies van lichtafgifte een stuk kleiner. Hooguit 30% over de hele periode dat een lamp meegaat! U profiteert dus langer van krachtig licht.

7. Koppelen aan smarthome-apparaten

Een groeiend aantal Nederlanders heeft thuis een slimme speaker staan. Met zo’n slimme speaker of met een smarthome-app kun je je verlichting op afstand bedienen. Goed nieuws voor liefhebbers van smarthome-toepassingen: de meeste LED-verlichting is te koppelen aan uw smart-netwerk of slimme speaker. Daardoor kunt u bijvoorbeeld vanaf afstand de sterkte, kleur of temperatuur van het licht aanpassen. Nog een reden om voor LED te kiezen!

Dus: waarom LED-verlichting?

Het antwoord op de vraag ‘Waarom LED-verlichting?’ is u waarschijnlijk inmiddels wel duidelijk. LED-verlichting levert u een mooie kostenbesparing en een daling van uw energieverbruik op. En dan is het licht ook nog eens krachtiger, veiliger en fijner voor de ogen.

Een bijkomend voordeel is dat u LED-verlichting in allerlei kleuren kunt bestellen. Er is altijd wel een type verlichting dat past bij de sfeer waar u naar op zoek bent. Bij Green Energy Company helpen we u graag aan passende LED-verlichting voor uw woning of kantoor. Zowel het leveren van de LED-verlichting als het installeren ervan kunt u met een gerust hart aan onze specialisten overlaten.

Vraag een offerte aan voor LED-verlichting

Bent u nieuwsgierig hoeveel u met LED-verlichting kunt besparen? Green Energy Company is specialist in verduurzaming van uw woning, onder meer in de vorm van LED-verlichting met de merken Yphix en Trilux. Onze LED-specialisten helpen u graag.

Vraag een gratis offerte aan. Dan laten we u geheel vrijblijvend weten hoeveel u jaarlijks kunt besparen door voor LED-lampen te kiezen.

Gratis offerte LED-verlichting aanvragen