Heeft u al een tijdje het plan om zonnepanelen te kopen? Of twijfelt u nog? In beide gevallen is juist NU een goed moment om tot aanschaf over te gaan. Niet voor niets zijn de verkoopcijfers van zonnepanelen de afgelopen maanden flink gestegen. Om de volgende 5 redenen is deze winter zonnepanelen installeren een slimme zet.

Zonnepanelen installeren winter Green Energy Company

1. Goede timing met het thuiswerken

Door de coronacrisis zijn we over het algemeen meer thuis dan anders. Veel mensen werken ook overdag thuis, waardoor we met z’n allen een stuk meer stroom verbruiken. Om diezelfde reden zien veel Nederlandse huishoudens hun energierekening flink omhoog gaan. De perfecte timing dus om zonnepanelen aan te schaffen!

Juist in deze thuiswerkperiode kan het u veel schelen qua energiekosten om op zonnepanelen over te stappen. U kunt dan een groot deel van de energie die u verbruikt zelf opwekken, waardoor u minder van uw energieleverancier hoeft af te nemen. Dat merkt u direct aan uw energiekosten.

2. Op tijd voor de zomermaanden

Zonnepanelen wekken in de lente en zomer meer energie op dan in de winter. De zon schijnt dan immers meer uren op een dag. Maar wees gerust: ook in de winter kunt u met zonnepanelen wel degelijk stroom opwekken. Ook op winterdagen schijnt de zon. Bovendien is indirect zonlicht (oftewel: diffuus licht) ook al voldoende voor de zonnepanelen om energie op te wekken.

Overigens is de winter juist een goed moment om zonnepanelen te laten installeren. U kunt dan namelijk de hele lente en zomer profiteren van de maanden met de meeste zonne-uren. Bovendien doen zonnepanelen het vaak juist beter op iets koelere dagen dan op de heetste zomerdagen. Bij heel hoge temperaturen kunnen de zonnepanelen de warmte namelijk minder goed geleiden. In dat opzicht is een maand als maart of april zelfs beter voor de prestaties van uw zonnepanelen dan een hete zomerdag.

Ook zien we vaak een piek in de aanschaf van zonnepanelen in de zomer, waardoor het kan zijn dat u iets langer op uw installatie moet wachten. Dan kunt u er maar beter op tijd bij zijn door nu alvast in het laagseizoen uw panelen te laten installeren.

3. Begin direct met besparen

Zonnepanelen leveren het hele jaar door energie. U betaalt eenmalig voor de aanschaf van de panelen en de installatie, maar kunt er daarna jarenlang (minstens 25 jaar) van profiteren. U begint dan ook direct met stroom opwekken, geld besparen en de zonnepanelen terugverdienen. Sterker nog: al binnen zo’n 5-7 jaar hebben de zonnepanelen meer opgeleverd dan dat ze u hebben gekost.

Zonnepanelen leveren u altijd een mooie besparing op uw energierekening op. Ook als u de installatie in de winter laat doen, kunt u dus volop van uw aanschaf profiteren. Niet alleen dit jaar, maar ook nog vele jaren hierna. Daarnaast profiteert u van nog meer andere voordelen van zonnepanelen.

4. Maak optimaal gebruik van de salderingsregeling

Op dit moment geldt voor zonnepanelen nog de salderingsregeling. Dit houdt in dat u een bedrag terugkrijgt voor de stroom die u meer heeft opgewekt dan dat u heeft verbruikt. De te veel opgewekte stroom levert u terug aan het elektriciteitsnet en daarvoor krijgt u volgens deze regeling een terugleververgoeding van uw energieleverancier. Dat levert u op jaarbasis nog een extra besparing op uw stroomkosten op.

Deze regeling geldt nog tot 2023 en wordt vervolgens tussen 2023 en 2031 afgebouwd. Als u nu kiest voor zonnepanelen, kunt u dus nog zo lang mogelijk van deze gunstige regeling gebruikmaken.

5. Profiteer van onze najaarsactie

Had u al gelezen over onze najaarsactie voor zonnepanelen? Als u uiterlijk op 26 februari 2021 zonnepanelen bij ons koopt, krijgt u van ons 11% van de gemiste energie-opbrengst cadeau. Een mooie meevaller die het nog aantrekkelijker maakt om nu voor zonnepanelen te kiezen. Zo kunt u flink op uw zonnepanelen besparen. Nog een reden om juist deze winter zonnepanelen te installeren!

Het zit zo: de zon schijnt in november t/m februari wat minder, waardoor uw opbrengst ook iets lager zal zijn dan in de andere maanden. Daarom geven we u graag een bedrag cadeau voor de “gemiste” opbrengsten. Zo bespaart u een bedrag van gemiddeld zo’n 11% van uw jaarlijkse energieverbruik.

Hoe werkt het?

Het werkt heel eenvoudig. Na het invullen van de gratis dakscan vraagt u een vrijblijvende offerte aan voor zonnepanelen. Vervolgens maken we een berekening voor uw verwachte jaaropbrengst met zonnepanelen. Dat doen we op basis van standaardtabellen – geheel transparant dus! Dit bedrag verdubbelen we. Vervolgens trekken we dat bedrag als korting van uw offerte af.

Profiteer nu van de Najaarsactie

Wees er snel bij, want deze tijdelijke actie is alleen nog geldig t/m 26 februari 2021. Vul hieronder de gratis dakscan in. Dan sturen wij u gratis en vrijblijvend een offerte op maat. Zo weet u direct hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen op het dak. En hoeveel dit u kost.

Gratis dakscan