Zonnepanelen op het dak, waarom eigenlijk? Het is een vraag die vaak wordt gesteld. Zonnepanelen vragen dan wel om een eenmalige investering, maar zijn die investering absoluut waard vanwege de vele voordelen van zonnepanelen. Wat het u zoal oplevert om zonnepanelen te nemen, leest u in dit artikel over de 5 belangrijkste voordelen.

De voordelen van zonnepanelen

Niet voor niets stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Nieuwbouwhuizen worden zelfs vaak standaard met zonnepanelen opgeleverd. Daar zijn goede redenen voor. Vaak wordt het voordeel voor het milieu als belangrijkste voordeel van zonnepanelen genoemd, maar wist u dat zonnepanelen ook veel financiële voordelen met zich meebrengen?!

Voordeel 1: zonne-energie is beter voor het milieu

Zoals veel mensen wel zullen weten, is zonne-energie beter voor het milieu. Voor wie duurzamer wil leven, zijn zonnepanelen een mooie stap om te zetten naar een betere wereld. Het produceren van de zonnepanelen kost wel energie, maar binnen 2 tot 3 jaar heeft u al meer CO2-uitstoot bespaard dan dat het kostte om de zonnepanelen te produceren. Met zonnepanelen verbruikt u zo’n 10 tot 30 keer zo weinig CO2. Bovendien is zonne-energie, doordat het afkomstig is van de zon, een onuitputtelijke vorm van energie, in tegenstelling tot energie van gas of kolen.

Voordeel 2: u bespaart kosten

Een van de andere belangrijkste voordelen van zonnepanelen is dat u er veel geld mee kunt besparen. Zonnepanelen zijn dan wel een investering, maar u heeft die investering vaak al binnen enkele jaren terugverdiend. Met zonnepanelen wekt u namelijk deels of zelfs helemaal uw eigen stroom op, waardoor u minder aan de energieleverancier kwijt bent. En dat is te merken aan uw energierekening! Zonnepanelen kunnen soms wel een besparing van vele honderden euro’s per jaar opleveren. En wekt u meer energie op dan dat u verbruikt? Dan ontvangt u hiervoor een bedrag terug van uw leverancier.

Ook profiteert u bij de aanschaf van zonnepanelen van een mooie zonnepanelensubsidie voor particulieren. Mooi meegenomen, toch?!

Voordeel 3: u heeft geen last van stijgende energieprijzen

Nog een financieel voordeel: omdat u met zonnepanelen uw eigen energie opwekt, bent u niet meer of in ieder geval minder afhankelijk van uw energiemaatschappij. Dat betekent dat u er geen last van heeft als de prijzen bij uw aanbieder stijgen. Op termijn kan dat u veel geld schelen.

Voordeel 4: zonnepanelen gaan lang mee

Zonnepanelen hebben een lange levensduur, van gemiddeld zo’n 25 jaar. Dat komt doordat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten waardoor van mechanische slijtage geen sprake is. Daar komt nog bij dat zonnepanelen nauwelijks onderhoud nodig hebben. Het belangrijkste vuil wordt al vanzelf van de panelen af gespoeld door de regen. Het enige onderhoud dat u aan uw panelen heeft, is dat het goed is om 1 à 2 keer per jaar achtergebleven vuil weg te geven en te checken op beschadigingen. Verder hoeft u nauwelijks naar uw panelen om te kijken.

Voordeel 5: met zonnepanelen wordt uw woning meer waard

Een laatste voordeel van zonnepanelen is dat het een mooie investering is in uw huis. Uw woning wordt er meer door waard en op termijn leveren zonnepanelen meer op dan geld op uw spaarrekening laten staan. Zonnepanelen hebben namelijk een rendement van zo’n 10% per jaar. Juist nu is er grote vraag naar duurzame woningen op de woningmarkt. Als u zonnepanelen op uw huidige woning laat plaatsen, maken zowel de zonnepanelen als het lagere energielabel dat daarbij komt kijken uw woning een stuk aantrekkelijker en dus meer waard.

Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u ook weten welke voordelen zonnepanelen voor u heeft? En bent u benieuwd hoeveel u in totaal kunt besparen door zonnepanelen te nemen? Vraag dan geheel vrijblijvend en gratis een offerte voor zonnepanelen aan. U ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een offerte van ons. Kan het nog sneller? Jazeker, u kunt ons natuurlijk ook even bellen op telefoonnummer 088 – 999 1000.