Nooit meer koude voeten, het hele jaar door een aangename temperatuur in huis en flink besparen op de energiekosten? Dat klinkt u vast als muziek in de oren. Het zijn allemaal dingen die u met vloerverwarming voor elkaar krijgt. Wat zijn nog meer voordelen van vloerverwarming? Waarom stappen steeds meer mensen over van radiatoren op verwarming in de vloer? Dit zijn 5 belangrijke redenen om ook voor verwarming in de vloer te kiezen.

Elektrische vloerverwarming

1. Besparing op uw energiekosten

Onderaan de streep geld overhouden is natuurlijk altijd een fijne bijkomstigheid. Dat krijgt u met vloerverwarming voor elkaar. Als u elektrische vloerverwarming laat aanleggen, bespaart u daarmee tot wel 40% op uw energieverbruik en daarmee op uw stookkosten. Daardoor valt uw energierekening aan het eind van het jaar een stuk lager uit.

Dit komt bij elektrische vloerverwarming doordat de warmte beter door de hele ruimte heen verspreid wordt en doordat de elektrische vloerverwarming al snel opgewarmd is. Om de laatste reden kunt u de vloerverwarming ook regelmatig uitzetten en toch een aangename temperatuur behouden. Ook een goede manier om energie te besparen.

Vaak verdient u elektrische vloerverwarming door de forse energiebesparing al binnen zo’n 10 tot 15 jaar terug. De exacte terugverdientijd is onder meer afhankelijk van de kwaliteit van uw isolatiemateriaal.

De kostenbesparing is trouwens het hoogst als u een vloer heeft van pvc, marmoleum, natuursteen of plavuizen. Bij een vloer van hout, laminaat of vaste vloerbedekking zal de besparing nog steeds flink zijn, maar wel iets kleiner dan bij een vloer van de eerst genoemde typen materialen.

2. Beter voor het milieu

Dat u met vloerverwarming minder warmte verbruikt, maakt vloerverwarming ook een milieubesparend alternatief voor gewone radiatoren. Er gaat minder warmte verloren, waardoor u de verwarming al snel een graad of twee lager kunt zetten dan bij een gewone radiator. Minder warmte gebruiken is dan ook weer beter voor het milieu.

3. Meer gelijkmatige temperatuur

Door de stralingswarmte (die werkt met infrarood) wordt de warmte bij elektrische vloerverwarming meer gelijkmatig over uw woning verdeeld. De warmte bereikt de hele ruimte, niet alleen een deel ervan. Daardoor kunt u de temperatuur beter sturen. Dat maakt de temperatuur in huis bij vloerverwarming een stuk aangenamer.

Dit heeft er ook mee te maken dat onze elektrische vloerverwarming een isolerende werking heeft. De vloerverwarming bevat namelijk dun reflecterend verwarmingsfolie dat gevuld is met koolstofvezels. Een ander fijn voordeel is dat de elektrische verwarming daardoor meer dan 30 jaar meegaat.

Elektrische vloerverwarming

4. Geen radiatoren meer nodig

Radiatoren in huis zijn veel mensen een doorn in het oog. Ze nemen veel plek in aan de muur en u bent misschien al snel geneigd er spullen voor te zetten of hangen, zodat ze minder opvallen. Dit probleem heeft u niet meer als u voor vloerverwarming kiest. De verwarming zit dan namelijk verstopt onder uw vloer, waardoor u geen radiatoren aan de muur meer nodig heeft.

5. Antibacteriële effecten

Misschien een opvallend punt in dit rijtje met voordelen van vloerverwarming, maar zeker het benoemen waard. De elektrische vloerverwarming van Green Energy Company heeft als extra voordeel dat het folie op de vloerverwarming antibacterieel werkt. Het folie straalt negatieve ionen uit als de verwarming aanstaat. Onafhankelijke testen laten zien dat daardoor zo’n 72,6% van de bacteriën in de ruimte gedood wordt. Zo kunt u ziektes of verkoudheid voorkomen.

Ook vloerverwarming laten aanleggen? Green Energy Company is uw specialist!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de voordelen van vloerverwarming voor uw woning of bedrijfspand? Green Energy Company is expert in het verduurzamen van woningen en kantoorpanden. We leggen onder meer elektrische vloerverwarming aan, maar zijn ook al jarenlang expert op het gebied van onder meer zonnepanelen, groene daken en ledverlichting. Kortom: we hebben alles in huis voor de verduurzaming van uw pand.

We denken graag met u mee wat de voordelen van vloerverwarming zijn in uw situatie. Een keer vrijblijvend kennismaken en kosteloos een offerte ontvangen voor vloerverwarming in uw pand? Neem contact met ons op. Dan vertellen we u graag meer.

Gratis offerte vloerverwarming aanvragen