We worden ons steeds bewuster van de voordelen van een duurzame woning. Verduurzaming is niet alleen een mooie stap voor de wereld van morgen, maar is ook een rendabele investering. Nu denkt u bij het verduurzamen van uw woning misschien direct aan zonnepanelen laten plaatsen, maar er zijn nog veel meer opties te bedenken. Voor zowel een klein als een groot budget. We vertellen u graag meer over deze 7 effectieve mogelijkheden.

woning verduurzamen mogelijkheden

1. Zonnepanelen

Laten we maar meteen met de inkopper beginnen: zonnepanelen. Met zonnepanelen op het dak kunt u uw eigen stroom opwekken. Er komt geen aardgas aan te pas. Nee, u gebruikt een onuitputtelijke bron van energie: de zon. Uw installatie zet zonlicht om in energie die u via het stopcontact kunt gebruiken. Daardoor voorziet u voortaan grotendeels zelf in uw energiebehoeften. En dat vaak wel 25-30 jaar lang, want zo lang gaan zonnepanelen mee.

Met zonnepanelen op het dak bespaart u zelf een enorm bedrag aan energiekosten. Daarnaast scheelt het heel veel CO2-uitstoot en heeft u veel minder aardgas nodig. Dat komt het milieu dan weer ten goede.

Gratis zonnepanelen offerte aanvragen

2. Nieuw isolatiemateriaal

De hoogte van uw energierekening is deels afhankelijk van het isolatiemateriaal in uw woning. Hoe beter geïsoleerd uw woning is, hoe minder warmte er verloren kan gaan. Vooral woningen van vóór het jaar 2000 zijn niet altijd voorzien van goed isolatiemateriaal. Door een professional te laten meekijken en eventueel nieuw isolatie te laten aanbrengen in uw spouwmuur, schuine dak of vloer kunt u veel energie besparen (tot wel 30% per jaar).

Goed voor het milieu, maar ook voor uw wooncomfort! U voorkomt er namelijk tocht mee en uw woning blijft in de winter beter warm en in de zomer beter koel.

3. Vloerverwarming

Ook een handige optie voor het verduurzamen van uw woning is vloerverwarming laten aanleggen. Dit houdt in dat uw woning wordt verwarmd vanuit de vloer. Een fijne bijkomstigheid is dat u geen last meer heeft van lelijke radiatoren die in het zicht staan. Daarnaast kunt u met vloerverwarming de temperatuur in huis beter regelen en blijft de warmte beter hangen in de hele ruimte. Vaak kunt u de verwarming daardoor 1-2 graden lager zetten. Ook dat scheelt in de kosten die u aan uw energieleverancier moet betalen.

Vloerverwarming

Gratis vloerverwarming offerte aanvragen

4. LED-verlichting

Misschien wel de simpelste aanpassing om uw woning te verduurzamen: vervang gewone lampjes door LED-licht. LED-verlichting verbruikt zo’n 90% minder elektriciteit en gaan ook nog eens vele malen langer mee dan onder andere gloeilampen, spaarlampen en halogeenlampen. Ook dat scheelt elektriciteit en het scheelt steeds opnieuw peertjes kopen en indraaien. Daarnaast hebben LED-lampen nog veel meer voordelen te bieden dan alleen dat ze energie- en milieubesparend zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze specialisten kunnen u zowel de verlichting leveren als deze bij u installeren.

Gratis LED-verlichting offerte aanvragen

5. Groen dak

Misschien heeft u het weleens gezien bij anderen: een dak bedekt met vetplantjes. Zo’n groen dak ziet er niet alleen heel vrolijk uit, maar heeft ook nog eens een mooie duurzame functie. Niet één functie, maar een paar zelfs:

  • De plantjes zorgen voor betere isolatie van het dak. Daardoor voorkomt u warmteverlies.
  • Door de bedekking met plantjes gaat uw dak langer mee.
  • Uw huis blijft in de winter beter warm en in de zomer beter koel.
  • Het dak vangt fijnstof en CO2 op, waardoor minder van die gassen in de lucht blijft hangen.
  • U brengt de natuur terug naar de stad.
  • De plantjes kunnen water vasthouden en geleidelijk afgeven aan het riool. Zo voorkomt u overbelasting van de riolering.

Al helemaal ideaal is een combinatie van een sedumdak met zonnepanelen. Het groene dak zorgt ervoor dat uw zonnepanelen nog efficiënter werken en meer zonlicht kunnen opvangen. Dat komt doordat het sedum het zonlicht beter reflecteert dan gewone daken en doordat uw dak met sedum beter koel blijft. Dit kan u tot wel 8% extra opbrengst per jaar opleveren, zo blijkt uit onderzoek.

Wij kunnen een groen dak (ook wel een sedumdak) voor u aanleggen. Maar natuurlijk vertellen we u graag eerst meer over de mogelijkheden.

Gratis sedumdak offerte aanvragen

6. Een windturbine voor eigen windenergie

Naast zonne-energie bestaat er nog een duurzame vorm van energie: windenergie. Ook dit type energie kunt u zelf opwekken. Een windmolen is daarvoor niet nodig. Een compacte windturbine kunt u overal plaatsen en maakt het mogelijk om zelf windenergie op te wekken voor uw huis. U wekt er tot wel 600 Watt per uur mee op!

Het handige van windenergie is dat de zon er niet voor hoeft te schijnen. U kunt met een windturbine dag en nacht gratis energie opwekken. Al vanaf windkracht 1 doet de windturbine zijn werk. Een mooie duurzame manier om stroom op te wekken zonder CO2-uitstoot!

Benieuwd hoeveel een windturbine u kost? En wat het u oplevert? Vraag een gratis offerte aan.

Gratis windturbine offerte aanvragen

7. HR++ glas

Warmteverlies voorkomen heeft deels te maken met goede isolatie. Maar ook de beglazing in uw huis speelt hierbij een rol. Veel huizen zijn voorzien van dubbel glas, maar u krijgt een nog betere isolatie met HR++ of driedubbel glas. Met deze extra goede beglazing verliest u nog minder warmte, wat flink kan schelen met stoken. Bovendien vergroot betere beglazing uw wooncomfort, doordat u minder last heeft van tocht en omgevingsgeluid.

Uw woning verduurzamen? Altijd een passende oplossing!

Zoals u ziet, zijn er heel wat mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Zowel met een kleine als een grote investering kunt u mooie stappen zetten voor een duurzamere woning.

Bent u benieuwd wat voor uw huis de gunstigste optie is? Of wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Green Energy Company. Wij bieden totaaloplossingen voor verduurzaming van uw woning of kantoorpand. Van zonnepanelen tot LED-verlichting – voor elke vorm van verduurzaming hebben wij eigen specialisten in huis.