laadpaalGaat u binnenkort op vakantie met een elektrische auto? Steeds meer mensen durven het avontuur aan te gaan, maar anderen deinzen hier toch nog voor terug. Met deze tips bent u goed voorbereid.

Tips voor uw reis met de elektrische auto

  • Voor elektrische rijders is het belangrijk om de reis goed te plannen. Er zijn veel apps en websites waar u precies kunt vinden waar alle laadpalen staan. Chargemap (www.chargemap.com) is een goed voorbeeld van zo’n app. Hier ziet u precies waar u een laadpaal vindt en welke auto’s daar opgeladen kunnen worden. Ook ziet u daar per laadpaal hoe snel hij oplaadt.
  • Ook is het belangrijk om de betaalmethoden per paal van te voren te checken. Dit kunt u doen op oplaadpalen.nl. Het is altijd handig om te zorgen dat u op verschillende manieren kunt betalen. Zo voorkom je dat je, na het vinden van een oplaadpaal, tóch niet op kunt laden.
  • Zet de airco uit als u in een file staat. Dit omdat de airco anders de accu leeg trekt.
  • Als u de auto nog moet aanschaffen kunt u ook kiezen voor een hybride auto. Deze auto heeft een elektromotor en een brandstofmotor. Op deze manier kunt u kiezen tussen het zoeken naar een laadpaal of het ‘ouderwets’ tanken bij een pompstation. Wat het ook wordt: het is altijd mogelijk om uw reis te vervolgen.

Met deze tips kunt u ook met een elektrische auto met een gerust hart op vakantie. Als u uw reis goed plant, kan er niet veel mis gaan. Wilt u zelf een laadpaal bij uw huis? Lees hier meer over de laadpalen van HomeLine.