Het is goedkoper

Elektrische auto’s besparen per jaar tot meer dan 75% van de conventionele benzineconsumptie en komen bovendien in aanmerking voor een breed scala aan overheidssubsidies en andere fiscale voordelen. Op de website van Nederlandelektrisch.nl vindt u een overzicht van alle voordelen waar u van kunt profiteren in Nederland.

Het is zelfvoorzienend

Bij elektrisch rijden hoeft u zich niet langer te bekommeren om het vinden van een tankstation. In plaats daarvan kunt u elders van uw dag genieten, terwijl uw auto aan een laadstation wordt opgeladen en u altijd vertrekt met een volle lading. Met een toenemende beschikbaarheid van particuliere zonnepanelen, kunnen wij zelfs onze eigen elektriciteit opwekken. Zo wordt EV laden over de langere termijn nóg voordeliger.

In Nederland kunt u via de website van diverse gemeenten een verzoek indienen voor publieke laadpalen bij u in de buurt of langs uw dagelijkse route als u niet de auto op eigen grond kunt parkeren en opladen.

Het is schoon

Elektrisch rijden produceert geen schadelijke fijnstoffen en laat een verminderd CO2 footprint achter. Natuurlijk komt er wel nog steeds uitstoot voor bij het opwekken van elektriciteit. Toch is er door een recent onderzoek door het Amerikaanse Union of Concerned Scientists aangetoond dat de uitstoot nog steeds significant minder is dan bij een benzine- en dieselauto. Daar komt bij dat elektriciteitsnetwerken steeds meer worden voorzien van schone energie, zoals zonne- en windenergie. Dit belooft uiteraard nóg schonere laadbeurten voor EV’s.

Het is simpel.

Ondanks dat het een geavanceerd technologie is, zijn elektrische auto’s verrassend simpel te onderhouden. De afwezigheid van een benzine- of dieselmotor betekent dat er minder bewegende stukken zijn. Dit zorgt ervoor dat de kosten van onderhoud veel lager zijn en dat er nooit olie vervangen hoeft te worden. Remblokken zullen wel periodieke onderhoud vereisen, maar lang niet zoveel als conventionele auto’s, voornamelijk dankzij de aanwezigheid van recuperatieremmen. De instant torsie, verbeterde range en een volledig geluidloze rit, maken elektrische auto’s bovendien een plezier om mee te rijden.

Het is duurzaam

Het opladen gebeurt bijna altijd thuis tijdens een goede nachtrust, of op het werk tijdens kantooruren. De radius van elke elektrische auto is meer dan genoeg om de dagelijkse woon-werk afstand af te leggen in Nederland. Met batterijen van grotere capaciteit, meerdere laadpunten en snelladers, zullen elektrische auto’s met slechts één laadbeurt nog langere afstanden afleggen binnen een kortere laadtijd.