WaarAutoOpladen

THUIS

In een privé-garage, op een privé-oprijlaan of -parkeerplaats of bij een toegewezen/gedeelde parkeerplaats (gebruikelijk bij appartementen). Sommige bewoners leggen ook over de stoep een soort mat over de laadkabel om niemand te hinderen, maar hiervoor zijn ook speciale tegels beschikbaar. Vraag hier toestemming voor bij uw gemeente, want als iemand een ongeluk krijgt bent u hier ook (mede)schuldig aan.

OP HET WERK

Bij de parkeerplaats van uw kantoorpand, gereserveerde of (semi) openbare parkeerplek is ook mogelijk. Er zijn bedrijven die hierdoor een extra dienstverlening bieden zonder dat het hen veel kost, want de stroomprijs en belasting op stroom is erg laag bij grote bedrijven en ze verkopen de stroom via een pasjesomvormer en belasten de gebruikers door voor een hoger bedrag.

IN HET OPENBAAR

Langs de straten, langs de snelweg of bij alle publieke parkeerfaciliteiten die u zich kunt bedenken, zoals winkelcentra, restaurants, hotels, ziekenhuizen, enzovoort. Of u toegang heeft tot alle openbare laadpunten hangt af of uw laadpas is geactiveerd op “interoperabiliteit”. Met een interoperabele laadpas kunt uw auto laden bij verschillende laadpaal-providers. Vaak is dit wel voor alle plekken in Nederland, maar let vooral op als u bij buitenlandse units wilt gaan opladen, hiervoor zijn soms apps en creditcards nodig.