Subsidie voor particulieren

Op dit moment bestaat er geen landelijke subsidie voor particulieren. Particulieren kunnen wel profiteren door de btw op de zonnepanelen installatie terug te vragen bij de belastingdienst. Dat is ongeveer 21% van de totale investering. Als extra service helpt Green Energy Company met het terugvragen van de btw voor u, zonder extra kosten.

Ook kunt u nog tot 2023 gebruikmaken van de salderingsregeling, die u een mooie financiële meevaller kan opleveren. U kunt hierdoor te veel opgewekte energie verrekenen met de dagen waarop u meer stroom verbruikt, dan u zelf opwekt.

Sommige gemeenten bieden daarnaast subsidies aan voor het verduurzamen van woningen en/of bedrijfspanden. Of er subsidie mogelijk is en welke subsidieregeling uw gemeente heeft, kunt u bekijken op www.energiewijzer.nl.

Subsidie voor ondernemers

Ondernemers kunnen profiteren van KIA en EIA aftrek. (Voor kleine verbruikers tot 3 * 80A). Grotere verbruikers (aansluitingen boven 3 * 80A) kunnen gebruik maken van de SDE+ subsidie. Hoe de hoogte van de SDE+ subsidie wordt bepaald kunt u lezen op deze pagina: berekening.

Voor meer informatie over de SDE+ subsidie kunt u hier klikken.