Sedumdak met zonnepanelen

Denkt u na over het aanleggen van een groen dak of sedumdak (met zonnepanelen)? Dan helpt Green Energy Company u graag. Wij leveren en plaatsen door heel Nederland sedumdaken bij particulieren én bedrijven, ook in combinatie met zonnepanelen. Een sedumdak met zonnepanelen is dan ook een mooi voorbeeld van duurzaamheid. Men noemt een sedumdak ook wel een ‘groen dak’ met sterke vetplantjes erop. Er zijn vele soorten groene daken, maar het grote voordeel van sedum is dat het past op alle soorten daken.

Groene daken hebben bovendien vele voordelen, waaronder de isolerende werking wat leidt tot een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer. Ook geeft sedum een natuurlijke, groene uitstraling aan een uw dak, woning of bedrijfspand. Daarnaast zijn sedumdaken erg goed voor ons milieu! Zo vangt een sedumdak fijnstof en CO2 op, neemt het regenwater op en zorgt sedum ervoor dat uw dak een langere levensduur heeft. Allemaal voordelen waar Green Energy Company achterstaat.

Gratis offerte sedum aanvragen

 • sedumcassettes groen dak
 • voorbeeld sedum groen dak
 • groen dak met zonnepanelen
 • groen dak sedumdak woning

Voordelen van sedumdaken

 • 8% extra rendement van zonnepanelen

 • Isolatie van het dak

 • Verhogende waarde voor het pand

 • Langere levensduur van het dak

 • Natuurlijke verkoeling van het gebouw door hoge verdamping

 • Minder geluidsoverlast van de omgeving

 • Vangen van fijnstof en CO2

 • Terugbrengen van de natuur in de stad

Aanleggen sedumdak met sedummattenaanleg sedumdak voorbeeld lagen

Een sedumdak kan alleen geplaatst worden op een volledig waterdicht dak met een dakrand van minimaal 5 cm hoogte. Op bepaalde soorten daken is eerst een laag dakfolie nodig, zoals op bitumen daken of daken met mastiek leer. Het sedum kan daarop worden aangebracht en wordt in 3 lagen aangelegd door onze vakkundige installateurs (zie afbeelding):

 1. Bovenlaag: sedummat (3 – 6 cm)
 2. Middenlaag: substraatmat (2 – 4 cm, afhankelijk van dakhelling)
 3. Onderlaag: drainage mat (2 – 4 cm)

De sedummatten zijn zo licht, dat aanleg op een normaal beloopbaar dak geen probleem is. De sedummatten kunnen zowel op platte daken als op schuine daken worden geplaatst. Het is niet nodig om nog dakgrind bij de dakranden neer te leggen, omdat de sedummatten van dakrand tot dakrand kunnen worden geplaatst.

Voordelen van sedummattenSedummat

Wij maken gebruik van sedummatten in plaats van cassettes om uw sedumdak aan te leggen. Onze sedummatten hebben vele voordelen waaronder:

 • ze zijn licht in gewicht
 • eenvoudig en snel aan te leggen
 • toepasbaar voor kleine- en grote dakoppervlaktes
 • geschikt voor zowel platte- als hellende daken
 • hoeft niet gemaaid te worden
 • weinig onderhoud
 • mix van 12 verschillende sedumsoorten
 • bloeitijd: mei-september
 • groenblijvend in de winter
 • afkomstig uit Nederland

Onderhoud sedumdaken

Het is – bij normale temperaturen – niet nodig om het sedum op het dak water te geven. Het groene dak onderhoudt zichzelf. Bij langere droogte kan het wel zijn dat het sedumdak rood gaat kleuren. Na een goede regenbui trekt dit weer geheel bij en zal het sedumdak er snel weer groen en fris uit zien. Houdt de droogte langer aan dan 4 weken? Dan is het raadzaam om uw sedumdak 2 keer in de week water te geven, bijvoorkeur in de avonduren.

Het is overigens geen probleem om te lopen over het sedumdak. De sterke vetplantjes raken hierdoor niet beschadigd. Wij raden het wel af om tijdens vorst of sneeuw op het sedum te lopen. Om uw sedumdak optimaal te onderhouden is het goed om 2 keer per jaar wat sedummest te strooien. Doe dit bijvoorkeur in maart/april en juli/augustus. Houd hierbij minimaal 1 kg per 20 m2 / maximaal 1 kg per 15 m2 aan.

Gratis offerte sedum aanvragen

Onderhoudscontract sedum/groen dak

Wilt u er zeker van zijn dat uw duurzame sedumdak in optimale staat blijft zodra deze is aangelegd, dan kunt u (aanvullend) kiezen voor een onderhoudscontract van Green Energy Company. Afhankelijk van de grootte van uw sedumdak, bieden wij de volgende onderhoudscontracten aan:

 1. 1 tot 25 m²: €119,- 1 keer per jaar onderhoud
 2. 25 m² tot 50 m²: €149,- 1 keer per jaar onderhoud
 3. 50 m² of meer? Dan maken graag een offerte voor u op maat!

Onze service: wij rekenen geen extra voorrijkosten.

De vermelde prijzen zijn exclusief btw.

Meer informatie onderhoudscontracten sedum

Elk onderhoudscontract voor sedum omvat:

 • dakinspectie, afvoercontrole & controleren substraat

 • controleren huidige staat sedum

 • wegknippen van sedum wat over de dakrand groeit

 • onkruid en mos verwijderen

 • bemesting/inzaaien

Projecten groen dak / sedumdak

Zonnepanelen op groen dak sedum Rotterdam

Groen dak met zonnepanelen Rotterdam

Aantal zonnepanelen: 36 zonnepanelen
Type zonnepanelen: SunPower (390 Wp)
Totaal vermogen: 14.040 Wp

Meer over dit project

Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen geplaatst in Rotterdam

Aantal zonnepanelen: 16 zonnepanelen
Type zonnepanelen: Luxor glas-glas 310 Wp
Dakbedekking vernieuwd

Meer over dit project

groen dak Sedumdak zonnepanelen

Zonnepanelen geplaatst in Den Haag

Aantal zonnepanelen: 14 zonnepanelen
Type zonnepanelen: Axitec 300 Wp
Totaal vermogen: 4.200 Wp

Meer over dit project

Zonnepanelen op een sedumdak

Sedumdaken kunnen uitstekend gecombineerd worden met zonnepanelen. Waarom? Sedumdaken hebben namelijk een zeer gunstig effect op de opbrengst van zonnepanelen. De straling van de zon is bij groene daken hoger, doordat het dak meer zonlicht reflecteert dan zwarte EPDM of bitumen daken. Wat vooral helpt, is dat het dak door de groenbedekking een lagere temperatuur heeft. Sedumdaken met zonnepanelen warmen minder op waardoor het rendement van zonnepanelen verhoogt. De temperatuur op een dak kan in de zomer oplopen tot wel 70 graden. Sedumdaken blijven stukken koeler! Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit een extra rendement van 8% op de zonnepanelen heeft op jaarbasis.

8% extra rendement uit zonnepanelen, hoe kan dit?

Op een plat dak met bitumen of EPDM dakleer kan de temperatuur in zeer warme periodes van het jaar stijgen tot wel 80 t/m 90 graden. Zonnepanelen werken optimaal bij een omgevingstemperatuur van onder de 25 graden. Het rendement van zonnepanelen zal daarom in warme en zeer warme periodes met veel zon dramatisch zakken. Sedumdaken of Groendaken zullen nooit warmer worden dan 25 graden. Voor zover mogelijk wordt er een strook sedum geplaatst tussen de zonnepaneel units en sedum op het overige gedeelte van het dak als hiervoor nog plaats is. Op jaarbasis leveren Solargroendaken daarom circa 8% extra rendement op. Dit fenomeen is beschreven in de literatuur in de publicatie GROENE DAKEN NADER BESCHOUWD wat een recente studie is geweest van RIONED en STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer).

Subsidie groene daken

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om het aanleggen van een groen dak of groene gevel te stimuleren. Hieronder kunt u de regelingen zien van een aantal grote gemeenten. Voor meer informatie over uw woonsituatie kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over subsidie voor sedumdaken met zonnepanelen.

De gemeente Groningen biedt aan subsidie voor woningen, bedrijven en instellingen die een groen dak willen realiseren wat minimaal minimaal 6 m2 is. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de grootte van uw dak:

 • 30 euro per m2 voor oppervlakten tussen 6 tot 100 m2
 • 20 euro per m2 voor oppervlakten vanaf 100 tot 250 m2
 • 10 euro per m2 voor oppervlakten vanaf 250 tot 1000 m2

Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op de pagina Subsidie groen dak aanvragen van de Gemeente Groningen.

De gemeente Amsterdam biedt subsidie voor particulieren en bedrijven die een groen dak en/of groene gevel willen realiseren. Indien u een groen dak wilt, dient uw dak een minimaal oppervlakte van 30 m2 te hebben. Is uw dak kleiner? Dan mag u ook meerdere daken in 1 aanvraag samenvoegen om boven de 30 m2 te komen, bijvoorbeeld samen met uw buren. De hoogte van het subsidiebedrag voor een groen dak is maximaal 50% van de kosten. Heeft uw groene dak een waterbergende capaciteit van 50 liter per m2, dan krijgt u maximaal €30,- per m2 subsidie. Is het meer dan 50 liter per m2, dan krijgt u maximaal €50,- per m2 subsidie. Het maximale subsidiebedrag is €50.000,-.

De subsidie voor een groene gevel (welke minimaal 30 m2 dient te zijn) is maximaal 50% van de sub­si­di­a­be­le kosten. Het maximale subsidiebedrag is bij een groene gevel €10.000,- per aanvraag. Voor een gevel die wortelt in de grond (bijv. klimop) krijgt u maximaal €30,- per m2 . Als uw gevel wortelt in een constructie wordt maximaal €50,- per m2 gesubsidieerd. Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op de pagina Subsidie Groene daken en gevels van de gemeente Amsterdam.

Voor particulieren en ondernemingen in Amstelveen die een groen dak en/of groene gevel willen aanleggen, biedt gemeente Amstelveen subsidie. Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient het minimale dakoppervlakte 15 m2 te zijn, voor een groene gevel is dit minimaal 30% van de geveloppervlakte. Als uw dak niet boven de minimale oppervlakte van 15m2 komt, kunt u ook een aanvraag indienen tezamen met uw buren om zo toch boven de 15 m2 gekomen. De daken hoeven niet aaneengesloten te zijn. De gemeente subsidieert maximaal 50% van de gemaakte kosten tot een maximum van €25.000,-. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type groene dak:

 • basis groen dak: €50,- per m2
 • groen dak plus: €60,- per m2
 • groen gevel: €30,- per m2
 • verticale tuin: €50,- per m2

Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op de pagina Subsidie Groen op gebouwen van de gemeente Amstelveen.

Inwoners of ondernemers in de gemeente Den Haag kunnen gebruikmaken van subsidie op groene daken. De gemeente Den Haag stelt €25,- per m2 ter beschikking tot een maximum van 50% van de aanlegkosten. Het dak dient hierbij minimaal 10 m2 te zijn met een maximale helling van 35 graden. U krijgt in totaal niet meer dan €10.000 per aanvraag van de gemeente Den Haag. Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op de pagina Subsidie groene daken van de gemeente Den Haag.

De gemeente Rotterdam biedt subsidie aan particulieren voor groene daken, indien het aan te leggen groene oppervlakte minimaal 10 m2 is. Voor sociale verhuurders en bedrijven is de subsidie 50% van de kosten. Dit is tot maximaal € 15 per m2 afgemaakt groen dak. Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op de pagina Subsidie groene daken van de gemeente Rotterdam.

De hoogte van de subsidie voor een groen dak in Utrecht is afhankelijk van het type dak. De gemeente Utrecht maakt daarbij onderscheid tussen een ‘intensief groen dak’ en een ‘extensief groen dak’. Bij een intensief groen dak is de subsidie 50% van de kosten met een maximum van €50 per m2. Bij een extensief groen dak is de subsidie 25% van de kosten met een maximum van €30 per m2. Het dak dient in elk geval groter te zijn dan 20 men niet steiler dan 15 graden. De subsidie is maximaal € 20.000 per aanvraag. Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op de pagina Groene daken, subsidie aanvragen van de gemeente Utrecht.

De subsidieregeling van de gemeente Soest vergoedt 33% van de aanlegkosten (met toebehoren) en er kan een maximale subsidie verleend worden van €30,- per m2. De subsidie is maximaal €20.000,- per gebouw. Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie de pagina Subsidie groene daken van de gemeente Soest.

sedum kopen

Zelf installeren? Bestel sedum cassettes direct in de webshop!

Afmeting per unit: 50 x 60 x 6 cm
Er gaan 3,3 units in 1 m2
Van gerecycled polyurethaan/PU foam
Uitgefreesde water afvoer kanalen
Waterabsorberend vermogen 36 l/m2

Sedum bestellen  Offerte sedum aanvragen

Dit zeggen onze klanten over ons…

UITSTEKEND
117 recensies op
M Levering
M Levering
28/12/2021
Prima advies vooraf. Installatie conform afspraak. Zeer netjes opgeleverd en afgewerkt. Aan te raden adres voor zonnepanelen.
Lees verder
Bianca Segers
Bianca Segers
13/12/2021
Afgelopen vrijdag zijn de zonnepanelen gelegd. Heel erg blij mee! In het gehele proces netjes geholpen. Vooral het eerste adviesgesprek als heel erg positief ervaren. Daniël heeft verstand en passie, en dat is fijn :) Ook de jongens die hier geweest zijn om alles in orde te maken waren heel bekwaam. Het was een nogal lastig traject voor de bekabeling, maar dat hebben ze heel netjes verwerkt. Wel jammer dat ze 2x moesten komen omdat ze de 1e keer de panelen niet bij zich hadden, die waren even niet leverbaar? Vooral jammer dat wij dat niet wisten op het moment dat ze kwamen. Maar nu alles ligt erg tevreden!
Lees verder
Hans Koevoet
Hans Koevoet
09/12/2021
Omdat we zowel zonnepanelen als sedum wilden laten aanleggen, kwamen we bij Green Energie Company terecht. Op advies van Hendrik alleen zonnepanelen laten leggen. Duidelijke offerte gekregen van diverse zonnepanelen met bijbehorende omvormers. Namen de tijd om tot een goed concept te komen. Installatie ging netjes en verzorgd. Prima uitgevoerd.
Lees verder
Daniel van der Laan
Daniel van der Laan
06/12/2021
Heldere communicatie. Goed geregeld van A tot Z. Echt een aanrader!
Lees verder
Lieke van den Elshout
Lieke van den Elshout
31/10/2021
We zochten een bedrijf dat zowel zonnepanelen als een sedumdak kon plaatsen. We hebben verschillende offertes opgevraagd en Green Energy Company kwam qua balans prijs - kwaliteit het beste voor ons uit de bus. Er is een vaste accountmanager waar je laagdrempelig je vragen bij kan stellen gedurende het offerte proces. En ze hebben een mooi systeem waarbij je de verschillende voorstellen online inclusief voorbeelden kunt bekijken. (deze was niet altijd toegankelijk en had wat opstart problemen, maar dit werd altijd goed opgelost). We hebben uiteindelijk gekozen voor parallel geschakeld en hoger geplaatst ivm sedum dak. Na akkoord, was er direct een schouw en een definitieve offerte en binnen 2 weken lag het sedum dak inclusief zonnepanelen op ons dak. We zijn erg tevreden over de installatie en blij dat onze zonnepanelen goed hun werk doen. Het enige minpuntje in de afhandeling is dat we uiteindelijk een sedum dak hebben met een substraatlaag van 20mm en we ,om subsidie terug te krijgen van onze gemeente, blijkbaar 40 mm nodig hadden. We dachten alles gecheckt te hebben, maar nu helaas hiervoor toch geen subsidie. Dat scheelt helaas best wat geld. Voor wat betreft BTW terugvraag zonnepanelen, ondersteunt Green Energy de aanvraag, dit proces loopt nog en is bijna afgerond. Overall een tevreden klant.
Lees verder
Erwin Van Marle
Erwin Van Marle
19/10/2021
SEm was goed nadenkend en meewerkend .. en nu maar hopen dat alles oplevert wat we hebben afgesproken - Wij hebben zonnepanelen en groen dak bij hen gekocht voor 2 woningen onder 1 dak - voor de toekomststraat in Almere oosterwold
Lees verder
noeri hentati
noeri hentati
08/10/2021
Top bedrijf, erg vriendelijke en zeer professionele instalateurs. Alles is van begint tot eind netjes afgerond en hebben geen moment stil gezeten. Weer is bij hun ook geen probleem want ookal regende het gingen ze gewoon door! Zeker een van de beste zonne energie bedrijven in nederland!
Lees verder
Sosja Prinsen
Sosja Prinsen
07/10/2021
Er werd goed meegedacht over de mogelijkheden en de panelen zijn netjes en snel geplaatst. Helemaal tevreden!
Lees verder
Erwin Van Der Linde
Erwin Van Der Linde
04/10/2021
Zeer tevreden over de gegeven info en zeer tevreden over de installateurs. Het was slecht weer maar geen onvertogen woord en alles netjes opgeruimd. Grote klasse.
Lees verder

Wij zouden het waarderen als u uw mening met ons en anderen deelt. Zo weten wij zeker dat wij de juiste kwaliteit bieden en kunnen wij waar nodig voor verbeteringen zorgen.

Schrijf een review