Monitoring van zonnepanelen

Natuurlijk wilt u alles uit uw zonnepanelen halen. Daarom is een monitor voor uw zonnepanelen een slimme zet. Zo heeft 24/7 inzicht in uw opgewekte stroom én stroomverbruik. Een handig middel om het rendement van uw zonnepanelen te vergroten! En om te bepalen hoe u energie en geld kunt besparen.

Hoe werkt een monitor voor zonnepanelen?

Zonnepanelen leveren een flinke besparing op uw energierekening op. Hoeveel precies? Dat kunt u nauwlettend in de gaten houden met monitoring van uw zonnepanelen. Hiermee heeft u continu inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen. En dus ook in uw besparing.

Onze monitoren werken altijd met een handige app. Daardoor kunt u uw verbruik op ieder moment aflezen vanaf uw telefoon. Via real-time gegevens bent u continu op de hoogte van de huidige prestaties van uw systeem.

Slimme meter vs. zonnepaneel monitoren

Via de slimme meter heeft u al een beeld van uw verbruik en terug geleverde stroom. Toch is een monitor heel handig. Hiermee krijgt u veel gerichter inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen. Zo kunt u ook uw verbruik in eerdere maanden terugzien en krijgt u via de bijbehorende app een seintje als er iets aan de hand is of als de zonnepanelen aan onderhoud toe zijn.

Waarom uw zonnepanelen monitoren?

Een zonnepanelenmonitor is om meerdere reden handig. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje.

1. Maximaal rendement behalen

De belangrijkste reden is dat zo’n monitor u helpt om maximaal rendement op uw zonnepanelen te behalen. Dit betekent dat u zoveel mogelijk stroom opwekt en het liefst zo min mogelijk van het net hoeft af te nemen. Een monitor helpt u daarbij. Door monitoring van uw zonnepanelen krijgt u namelijk inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen. U ziet het dus direct als uw zonnepanelen minder presteren. Daardoor kunt u tijdig ingrijpen of een expert inschakelen als dat nodig is. Dit om het rendement op uw zonnepanelen te verbeteren.

2. Optimale werking van uw zonnepanelen

Ook is zo’n monitor handig om tijdig eventuele fouten op te sporen bij de panelen, strings of omvormer van uw zonnepanelen. Een defect of bladeren of vuil op de panelen is veel eenvoudiger te zien als u de prestaties van uw zonnepanelen in de gaten kunt houden. U kunt eventuele problemen dan snel oplossen. Een handige manier om zeker te zijn van een optimale werking van uw panelen!

3. Inzicht in opties voor energiebesparing

Ten slotte is zo’n monitor ideaal om energie te besparen. U kunt met de meeste monitoren namelijk precies zien hoeveel zonne-energie ieder apparaat in huis verbruikt. Zo ontdekt u welke apparaten ook als ze uit staan nog veel stroom verbruiken. Denk aan routers, koelkasten of wasmachines. En u kunt zien waar u de meeste energie voor gebruikt. Zo weet u waar nog winst te behalen is voor uw energierekening.

Profiteer van maximaal rendement op uw zonnepanelen door te monitoren

Op dit moment kunt u door de salderingsregeling te veel opgewekte zonne-energie aan het net terugleveren. Daarom maakt het voor uw energierekening nog niet per se uit of u opgewekte stroom zelf gebruikt of niet. Wel zegt die verhouding iets over de mate waarin u nog van het elektriciteitsnetwerk afhankelijk bent. Steeds meer mensen willen het liefst zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn in hun stroom. Daar kan een monitor bij helpen.

Met een eigen monitor weet u zeker dat u maximaal van uw zonnepanelen profiteert. En dat uw zonnepanelen altijd naar behoren werken en een optimale werking hebben. Een slimme zet dus, zo’n monitor bij uw zonnepanelen!

Ook geïnteresseerd in zonnepanelen monitoren?

Wilt u ook een maximaal rendement, een optimale werking en continu inzicht in de prestaties van uw panelen? Dan is het een slim idee om een zonnepanelenmonitor aan te schaffen. Bij Green Energy Company verkopen we diverse monitoren van o.a. SolaxSolarEdge en Fronius.

Wilt u weten welke monitor voor uw systeem geschikt is? Neem contact met ons op. Dan stellen we graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Bekijk onze monitoringsopties in de webshop!

SolarEdge monitoring
Solax monitoring
Fornius monitoring

Naar webshop  Contact opnemen