Meterkast en groepenkast: van aanleg tot uitbreiding

Gaat u uw woning of bedrijfspand uitbreiden of vernieuwen? Dan is het heel goed mogelijk dat de meterkast (met daarin de groepenkast) aangepakt moet worden. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken met moderne apparatuur, het laten plaatsen van zonnepanelen of het laten installeren van een laadpaal is een veilige meterkast met voldoende capaciteit belangrijk en noodzakelijk. Bij Green Energy Company helpen we u graag bij het aanleggen, vernieuwen en uitbreiden van uw 1 fase- of 3 fase-meterkast. Zo kunt u ervoor kiezen om bij ons alle benodigdheden voor een meterkast aan te schaffen en dit zelf te installeren of om de installatie ervan aan ons uit te besteden.
Offerte aanvragen
Meterkast vernieuwen of uitbreiden installateur Green Energy Company

Normen en regels meterkast en groepenkast

Elektriciteit speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Eigenlijk zonder dat we er bewust bij stilstaan, zorgt elektriciteit ervoor dat alle apparatuur in en om het huis of bedrijf functioneert. Dat begint en eindigt bij een goed functionerende en bovenal veilige meterkast in uw woning of bedrijfspand. Om een betrouwbare en goed werkende meterkast te realiseren zijn er strenge wettelijke normen en regels waaraan een meterkast moet voldoen, de zogenaamde NEN-normen. Zo is het volgens de NEN-normen verplicht om een aardlekschakelaar in de groepenkast te hebben. Dit heeft er sinds de jaren 70 voor gezorgd dat het aantal woningbranden door kortsluiting enorm is gedaald. Het is vanwege de veiligheid essentieel dat uw meterkast en groepenkast aan deze normen voldoet.

Wanneer meterkast vernieuwen/vervangen?

Een sterk verouderde meterkast dient altijd vervangen of vernieuwd te worden. Doordat de huidige normen veel strenger zijn dan vroeger kan een sterk verouderde meterkast zeer onveilig zijn. Weet u niet zeker of uw meterkast en/of groepenkast aan vervanging toe is, neem dan direct contact met ons op. Aan de hand van een paar vragen kunnen wij snel bepalen of uw meterkast vervangen of vernieuwd moet worden. Ga in geen geval zelf aan de slag met uw meterkast. Onze ervaren monteurs hebben specialistische kennis en kunnen de werkzaamheden veilig voor u uitvoeren.

Wanneer meterkast uitbreiden?

Tegenwoordig maken we gebruik van steeds meer apparaten. Het komt dan ook regelmatig voor dat een meter- en groepenkast aan uitbreiding toe is, omdat deze niet meer voldoende capaciteit biedt. Door meer groepen in de meterkast te realiseren, kunnen wij deze capaciteit voor u uitbreiden. Een goede verdeling van de elektrische apparatuur over de groepen zorgt ervoor dat al uw elektrische apparatuur van stroom wordt voorzien, zonder dat de automatische schakelaar overbelast raakt of zelfs uitslaat. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u uw vaatwasser en elektrische kookplaat tegelijk aanzet.

Vrijblijvend advies van Green Energy Company

Wilt u een meter- en/of groepenkast laten plaatsen, vernieuwen of vervangen? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij kunnen ook bij u langskomen om de situatie ter plaatse te inventariseren.

Offerte aanvragen

Dit zeggen onze klanten over ons…

UITSTEKEND
86 recensies op
Job van de Kamp
Job van de Kamp
17/05/2021
Goede duidelijke offerte met twee opties. Sprong eruit door niet het maximaal legbare panelen aan te bieden, maar het aanral afgestemd op het verbruik. Vriendelijke en correcte levering en installatie.
Lees verder
Willem Jan
Willem Jan
17/05/2021
Ter voorbereiding wordt er een schouw gedaan daarna volgt een vlotte en nette installatie. Fijne bedrijf om zaken mee te doen.
Lees verder
Valdas Belekovas
Valdas Belekovas
16/05/2021
I am very satisfied with the work done. full black solar panels look great. I recommend this company
Lees verder
Maiti Pranger - ter Hart
Maiti Pranger - ter Hart
14/05/2021
Vriendelijke medewerkers en een snelle service. Heel tevreden dus.
Lees verder
Dick Uijl
Dick Uijl
11/05/2021
Netjes werk afgeleverd. Tevreden met resultaat. :-)
Lees verder
E. Brummelkamp
E. Brummelkamp
10/05/2021
We hebben recent onze zonnepanelen geïnstalleerd gekregen. Ik had me van tevoren ingelezen en wist redelijk wat ik wilde (qua opbrengst en type paneel). Ik kon mijn verhaal goed kwijt bij de eerste communicaties. De offertes van opstellingen waar we uit konden kiezen waren fair. Na de schouw, waarin we onze laatste vragen konden stellen en nog goed advies kregen, kon al snel geinstalleerd worden. Bowey en Cornee hebben dat super gedaan terwijl het buiten echt rotweer was. Traject ging erg snel en we zijn tot nu toe erg tevreden.
Lees verder
G.J.H. Pennings
G.J.H. Pennings
29/04/2021
Uitzonderlijk tevreden over inzet, meedenken en flexibiliteit van de kundige installateurs. Er waren best een paar uitdagingen in ons huis, maar alles naar grote tevredenheid opgelost. Ook aan de sales-kant dik tevreden over de gegeven adviezen. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.
Lees verder
Ineke Groenewegen
Ineke Groenewegen
14/04/2021
Vanaf ons eerste contact tot en met het plaatsen van de zonnepanelen zijn wij zeer tevreden. Vriendelijke vakmensen, die professioneel en netjes werken. Bedankt wij zijn er blij, Fred en Ineke
Lees verder
Arjan Rodenburg
Arjan Rodenburg
13/04/2021
We zijn goed geadviseerd door de mensen van Green Energy Company tijdens het aankoopproces. Daarnaast verliep alles zeer vlot en lagen binnen 2 weken na acceptatie van de offerte de zonnepanelen al op het dak. Ook de montage ging soepel en geheel naar wens. Al met al hebben wij een hele goede ervaring gehad! Ik kan Green Energy Company dan ook aan iedereen aanraden.
Lees verder

Wij zouden het waarderen als u uw mening met ons en anderen deelt. Zo weten wij zeker dat wij de juiste kwaliteit bieden en kunnen wij waar nodig voor verbeteringen zorgen.

Schrijf een review