Meterkast en groepenkast: van aanleg tot uitbreiding

Gaat u uw woning of bedrijfspand uitbreiden of vernieuwen? Dan is het heel goed mogelijk dat de meterkast (met daarin de groepenkast) aangepakt moet worden. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken met moderne apparatuur, het laten plaatsen van zonnepanelen of het laten installeren van een laadpaal is een veilige meterkast met voldoende capaciteit belangrijk en noodzakelijk. Bij Green Energy Company helpen we u graag bij het aanleggen, vernieuwen en uitbreiden van uw 1 fase- of 3 fase-meterkast. Zo kunt u ervoor kiezen om bij ons alle benodigdheden voor een meterkast aan te schaffen en dit zelf te installeren of om de installatie ervan aan ons uit te besteden.
Offerte aanvragen
  • meterkast groepenkast
  • meterkast groepenkast
  • Meterkast vernieuwen of uitbreiden installateur Green Energy Company

Normen en regels meterkast en groepenkast

Elektriciteit speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Eigenlijk zonder dat we er bewust bij stilstaan, zorgt elektriciteit ervoor dat alle apparatuur in en om het huis of bedrijf functioneert. Dat begint en eindigt bij een goed functionerende en bovenal veilige meterkast in uw woning of bedrijfspand. Om een betrouwbare en goed werkende meterkast te realiseren zijn er strenge wettelijke normen en regels waaraan een meterkast moet voldoen, de zogenaamde NEN-normen. Zo is het volgens de NEN-normen verplicht om een aardlekschakelaar in de groepenkast te hebben. Dit heeft er sinds de jaren 70 voor gezorgd dat het aantal woningbranden door kortsluiting enorm is gedaald. Het is vanwege de veiligheid essentieel dat uw meterkast en groepenkast aan deze normen voldoet.

Wanneer meterkast vernieuwen/vervangen?

Een sterk verouderde meterkast dient altijd vervangen of vernieuwd te worden. Doordat de huidige normen veel strenger zijn dan vroeger kan een sterk verouderde meterkast zeer onveilig zijn. Weet u niet zeker of uw meterkast en/of groepenkast aan vervanging toe is, neem dan direct contact met ons op. Aan de hand van een paar vragen kunnen wij snel bepalen of uw meterkast vervangen of vernieuwd moet worden. Ga in geen geval zelf aan de slag met uw meterkast. Onze ervaren monteurs hebben specialistische kennis en kunnen de werkzaamheden veilig voor u uitvoeren.

Wanneer meterkast uitbreiden?

Tegenwoordig maken we gebruik van steeds meer apparaten. Het komt dan ook regelmatig voor dat een meter- en groepenkast aan uitbreiding toe is, omdat deze niet meer voldoende capaciteit biedt. Door meer groepen in de meterkast te realiseren, kunnen wij deze capaciteit voor u uitbreiden. Een goede verdeling van de elektrische apparatuur over de groepen zorgt ervoor dat al uw elektrische apparatuur van stroom wordt voorzien, zonder dat de automatische schakelaar overbelast raakt of zelfs uitslaat. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u uw vaatwasser en elektrische kookplaat tegelijk aanzet.

Vrijblijvend advies van Green Energy Company

Wilt u een meter- en/of groepenkast laten plaatsen, vernieuwen of vervangen? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij kunnen ook bij u langskomen om de situatie ter plaatse te inventariseren.

Offerte aanvragen

Dit zeggen onze klanten over ons…

Wij zouden het waarderen als u uw mening met ons en anderen deelt. Zo weten wij zeker dat wij de juiste kwaliteit bieden en kunnen wij waar nodig voor verbeteringen zorgen.

Schrijf een review