Dat u zonnepanelen wilt aanschaffen, weet u misschien al zeker. Maar dan komt er al snel een volgende vraag om de hoek kijken: voor welk merk zonnepanelen kiest u? Er zijn online nogal wat merken te vinden. Bekende merken als LG en SunPower, maar ook meer onbekende merken en zelfs merkloze zonnepanelen. Welke merken zonnepanelen zijn er precies? En wat zijn de verschillen? Wij lichten een aantal merken zonnepanelen voor u uit en helpen u bij de keuze.

Merken zonnepanelen

Hoe kies ik tussen de merken zonnepanelen?

Met de vele verschillende merken zonnepanelen is kiezen nog niet eenvoudig. Er zijn grote verschillen tussen merken qua kwaliteit, veiligheid en rendement. Ons belangrijkste advies: kies voor een bekend en kwalitatief A-merk.

Op de markt zijn veel merkloze zonnepanelen te vinden. U loopt daarbij het risico dat goedkoop duurkoop kan betekenen. Vaak is er bij de fabrieken waar deze zonnepanelen worden geproduceerd, weinig ruimte voor onderzoek en ontwikkeling en leveren de panelen een lager rendement dan A-merken. Ook de garantietermijn valt vaak tegen. De meeste A-merken bieden 25 jaar garantie, terwijl de garantietermijn bij minder bekende merken eerder 10 jaar is.

Onze ervaring is dat de bekende A-merken vaak over een grote Research & Development-afdeling beschikken en veel budget steken in kwaliteitscontrole. Dat maakt de panelen kwalitatief een stuk beter en efficiënter.

Kies voor kwaliteit

Bij Green Energy Company verkopen we alleen maar A-merken zonnepanelen die aan alle vereisten voldoen. Dat is een bewuste keuze. We vinden het namelijk belangrijk dat u altijd verzekerd bent van goede kwaliteit zonnepanelen. Bij deze panelen ligt het rendement per paneel vaak relatief hoog. Door het hogere rendement verdient u het prijsverschil tussen goedkope panelen en panelen van A-merken vaak al snel terug. Ook weet u bij A-merken zeker dat de zonnepanelen veilig zijn en dat ze lange tijd meegaan. Een fijn idee!

Diverse merken zonnepanelen

Er bestaan nogal wat merken zonnepanelen. We vertellen u graag meer over de A-merken die we bij Green Energy Company verkopen en installeren.

Merk 1: LG

Het bekende elektronicamerk LG heeft al vanaf 2008 een eigen LG solar-lijn met zonnepanelen. Kenmerkend voor LG is dat kwaliteit en een lange levensduur vooropstaan. LG geeft dan ook de garantie op een vermogensopbrengst van minimaal 90,08% aan het eind van het 25e jaar. De zonnepanelen van LG hebben een speciale Cello-technologie, die het mogelijk maakt om met minder oppervlak aan zonnepanelen dezelfde hoeveelheid stroom op te wekken.

Ook staan de panelen van dit merk bekend om hun mooie afwerking. Extra bijzonder zijn de full black LG-zonnepanelen, die dus volledig zwart zijn. Daardoor vallen ze op een zwart dak nauwelijks op.

Merk 2: SunPower

SunPower is een van de oudste zonnepanelenbedrijven. Al bijna 35 jaar houdt het merk zich bezig met het ontwikkelen en produceren van zonnepanelen. Daarbij besteedt het bedrijf veel geld aan Research & Development, waardoor het continu kwaliteit en een goed rendement kan garanderen. Kenmerkend voor SunPower is dat de zonnepanelen bestaan uit mono-kristallijne zonnecellen. De draadjes zijn op de achterkant in plaats van voor op de zonnepanelen geplakt. Dat maakt de zonnepanelen extra efficiënt, omdat u geen last heeft van schaduw op de panelen door de draadjes.

Verder staat SunPower bekend om de volgende voordelen:

  • Heel betrouwbaar (geen kwetsbare gesoldeerde verbindingen)
  • Volledige Betrouwbaarheidsgarantie (na 25 jaar 85,5% opbrengst gegarandeerd)
  • Goed bestand tegen hoge temperaturen en temperatuurverschillen
  • Duurzaam geproduceerd

Merk 3: REC

REC is een Noors bedrijf dat al bijna 25 jaar bestaat. Kenmerkend voor de zonnepanelen van REC is de TwinPeak-technologie. Dit houdt in dat elke zonnecel in tweeën wordt gesneden. Dit is voordelig: als een deel van het zonnepaneel in de schaduw ligt, kan het andere deel van het zonnepaneel nog steeds prima prestaties leveren.

REC bekend als een van de beste merken zonnepanelen als het aankomt op polykristallijne panelen. Ook hebben de panelen een goede prijs-kwaliteitverhouding en geldt op de zonnepanelen van het merk een garantie van 25 jaar.

Merk 4: Axitec

Het merk Axitec levert kwalitatieve zonnepanelen voor een lagere prijs. Axitec is een Duits merk met hoge standaarden dat zijn panelen in China produceert. Daardoor is de kostprijs van de panelen lager dan bij veel andere A-merken. Dat maakt het merk voor veel mensen een interessante optie.

De panelen van Axitec voldoen aan hoge standaarden en produceren de hele dag door energie. De panelen kunnen niet alleen zonlicht maar ook daglicht omzetten in energie. Ook handig: er zitten geen naden tussen de siliciumdeeltjes, waardoor er geen energie verloren gaat. Na 25 jaar leveren de panelen nog zo’n 80% van hun oorspronkelijke opbrengst. Een prima rendement dus!

Ontdek hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen

Voor welk merk zonnepanelen u ook kiest, zonnepanelen leveren altijd een flinke kostenbesparing op. U wekt uw eigen stroom op, waardoor uw energierekening direct flink daalt. Vaak heeft u de investering in zonnepanelen dan ook al binnen 7-8 jaar terugverdiend.

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen op het dak? En wilt u weten welk type en merk zonnepanelen het beste bij u past? Doe de gratis dakscan. Vul hieronder uw gegevens in. Dan sturen wij u binnen een paar dagen geheel vrijblijvend een offerte op maat.

Gratis dakscan