Uw auto via zonnepanelen opladen met uw eigen laadpaal

Wist u dat elektrisch rijden nóg duurzamer kan? Een elektrische auto is al een mooie stap naar duurzaamheid. Maar met een eigen laadpaal die werkt op zonnepanelen gaat u nog een stapje verder. U rijdt dan namelijk op zelf opgewekte zonne-energie. Oftewel, op groene en milieuvriendelijke stroom in plaats van op stroom van een centrale. Dubbel duurzaam dus! En dat biedt ook nog eens interessante financiële voordelen.

Dan is het wel zo duurzaam om deze elektrische auto zoveel mogelijk op te kunnen laden vanuit uw zonnepanelen dus direct rijden op uw zelf opgewekte zonne-energie. Zo gaat u echt groen rijden en weet u zeker dat u rijdt op groene stroom afkomstig van uw eigen dak en geen stroom gebruikt van een milieu onvriendelijke kolencentrale. Elektrisch rijden met zelf opgewekte zonnestroom, Green Energy Company kan dit voor u realiseren en helpt u om dit op fiscaal technisch vlak te verzorgen.

  • laadpaal wallbox
  • laadpaal wallbox
laadpaal particulier Green Energy Company
laadpaal bedrijven Green Energy Company
laadpaal overheid Green Energy Company

De auto-accu opladen bij uw eigen laadstation

Een elektrische auto laadt u eenvoudig op bij een laadpaal. Maar natuurlijk wilt u liever niet afhankelijk zijn van de laadpalen langs wegen en op parkeerplaatsen. Wegrijden met een volle accu is wel zo fijn. De handigste oplossing daarvoor? Laat een laadpaal voor uw huis plaatsen. Green Energy Company installeert graag uw eigen laadpaal voor de deur. Wij maken elektrische auto’s opladen nóg duurzamer met onze laadpalen die werken op zonnepanelen.

Laadpaal op zonnepanelen

Onze klanten bieden wij een wel heel interessante optie: een EV-Box laadstation dat werkt op zonnepanelen. Wij installeren zowel de laadpaal als de zonnepanelen voor u. Of we sluiten de laadpaal aan op uw bestaande installatie. Natuurlijk geven we u professioneel en eerlijk advies over het laadstation dat het beste bij uw situatie past. En het laadstation wordt veilig geïnstalleerd door een professionele en gecertificeerde installateur.

Daarbij zorgen wij ervoor dat de juiste meters worden aangebracht. Zo kunt u precies zien hoeveel opgewekte stroom u voor uw auto gebruikt. Die kosten kunt u dan verrekenen. En u kunt daardoor profiteren van de maximale fiscale voordelen die een laadpaal op zonnepanelen biedt.

Voordelen laadpaal op zonnepanelen

Een eigen laadpaal voor uw deur in combinatie met zonnepanelen biedt vele voordelen. En dan niet alleen op het gebied van duurzaamheid.

U weet met een laadpaal voor de deur bijvoorbeeld zeker dat u nooit meer wegrijdt met een halflege accu. En met een eigen laadstation kunt u uw auto ook razendsnel, veilig en verantwoord opladen. Tot wel 8x sneller dan via een stopcontact. Daarnaast profiteert u van de volgende drie voordelen.

Lagere energierekening

Elektrisch rijden zorgt voor een flinke daling van uw benzinekosten. Maar door het opladen stijgen tegelijkertijd uw energiekosten met een elektrische auto voor de deur. Gelukkig is daar een oplossing voor! Uw laadpaal aansluiten op zonnepanelen is een veel voordeliger alternatief. U voorziet met zonnepanelen namelijk in uw eigen energie. Voor het opladen hoeft u dus minder energie af te nemen bij uw energieleverancier.

Ook kunt u met een eigen laadpaal uw auto ’s nachts opladen. Dat betekent dat u de stroom voor het opladen tegen het daltarief afneemt. Een mooie meevaller!

Fiscale voordelen voor ondernemers

En dat is nog niet alles. Zowel ondernemers als particulieren kunnen met een eigen laadpaal op zonnepanelen profiteren van allerlei fiscale voordelen en subsidies voor elektrisch rijden via zonnepanelen. Dat maakt zonnepanelen voor uw elektrische auto nog aantrekkelijker. Ook financieel gezien.

Het is mogelijk om op een privéwoning zonnepanelen laten plaatsen die door het werk betaald worden. Het zit namelijk zo: u mag uw zakelijke auto bij ieder tankstation voltanken op kosten van de zaak. Dit mag dus ook bij uw eigen laadstation dat werkt op zonnepanelen op uw eigen privéwoning.

Met een handige meter zorgen wij ervoor dat u precies kunt zien hoeveel energie u verbruikt voor uw auto. Zo kunt u die kosten eventueel verrekenen met uw werkgever.

Voorzien in uw eigen energie

Bovendien kunt u de zonnepanelen natuurlijk voor meer dan alleen het opladen van uw auto gebruiken. Dankzij de zonnepanelen bent u zelfvoorzienend in uw energie. Over het algemeen heeft u zonnepanelen daarmee al binnen zo’n 7 jaar terugverdiend. Stijgende energieprijzen? Daar heeft u geen last meer van. Lagere energiekosten? Daar profiteert u met zonnepanelen nog jarenlang van.

Bestel uw laadpaal én zonnepanelen bij Green Energy Company

Bij Green Energy Company kunnen we niet alleen de zonnepanelen op uw dak plaatsen. Ook het laadstation verzorgen wij voor u. En het fijne is: wij kennen de fiscale regelingen als geen ander. Daar denken wij dus graag over mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw laadpaal en zonnepanelen? Wij helpen u graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Start met maximaal fiscaal groen rijden in uw elektrische auto en tank uw eigen elektrische auto vol met uw zelf opgewekte stroom afkomstig van de zonnepanelen van uw bedrijfspand of dak uw privéwoning.

Uiteraard verzorgt Green Energy Company uw eigen laadaansluiting/laadpaal voor het opladen van uw elektrische auto en zorgen wij voor het aanbrengen van de juiste meters zodat de afgenomen stroom zakelijk verrekend kan worden en u de maximale fiscaal haalbare voordelen kunt behalen.

Ook hierop kunt u de KIA regeling aanspreken welke staat voor Kleinschalige Investering Aftrek. Hierdoor geniet u de maximale fiscale aftrekmogelijkheden en kunt u ook op uw prive woning zonnepanelen plaatsen en deze laten betalen door de zaak. Want u mag uw zakelijke auto ook voorzien van brandstof op kosten van de zaak, ongeacht welk pompstation. Zonnepanelen op het dak van uw prive woning om uw zakelijke elektrische auto van energie te voorzien. Hoe mooi is dat, echt elektrisch rijden op stroom van uw eigen zonnepanelen.

Als u elektrisch gaat rijden kunt u dus zelf zorg gaan dragen voor het opwekken van uw eigen stroom ten behoeve van het voltanken van de accu van uw elektrische auto. In Tesla gaat al snel 70 tot 100 kwh om de accu op te laden. Bij de Nissan Leaf kan dit zomaar oplopen tot 60 kwh. De meeste plug in auto’s zoals de Volkswagen Golf GTE of Audi A3 E-tron en Mitsibushi outlander hebben vaak een 11 kwh accu.

Green Energy Company helpt u (letterlijk) op (de groene) weg en kan dit duurzame traject voor u begeleiden waarbij u maximaal gebruik gaat maken van de fiscale mogelijkheden.

Heeft u interesse of wilt u eventueel meer informatie over een laadpaal?

Laadpalen FAQ

Hoe kan ik mijn laadkosten verrekenen?

HoeKanikMijnLaadkostenVerrekenen

Zo gepiept. Bij EV-Box ontvangt u standaard een laadpas bij aankoop van een laadpaal of u abonneert u op een laadpas-abonnement. Bij het starten en stoppen van elke laadsessie met uw laadpas, worden al uw laadsessies geregistreerd in onze BackOffice. Met een account op onze BackOffice kunt u de verrekening van deze laadkosten automatiseren. Zo sturen wij maandelijk de factuur door naar u werkgever en hoeft u simpelweg de vergoeding te ontvangen. Voor de werkgever kunnen wij tevens de verrekening verzorgen. Hier vindt u meer informatie over automatische verrekening van laadkosten.

Hoeveel onderhoud heeft een laadpaal nodig?

HoeveelOnderhoudHeeftEenLaadpaalNodig

Zeer weinig. Ondanks haar geavanceerde technologie, is een elektrische auto gemakkelijk te onderhouden. Hetzelfde geldt voor laadpalen. Indien de laadpaal verantwoord is geïnstalleerd en modulair is opgebouwd (zoals onze laadpalen), zal elk onderdeel gemakkelijk vervangen kunnen worden. EV-Box laadpalen hebben een online verbinding, wat ons dus in staat stelt problemen direct op te lossen op afstand. Wel zo handig, want zo kunt u weer snel op weg.

Kan ik mijn auto opladen aan alle laadpunten?

KanIkMijnAutoOpladenBijAlleLaadPunten

Ja en nee. Zoals alle reguliere stopcontacten, kunnen laadpalen verschillende contactdozen hebben afhangend van het land waar u zich bevindt en de oorsprong van uw elektrische auto. Om ons gemakkelijk te maken, hebben alle autofabrikanten gelukkig het aantal kabels in de omgang tot 2 typen beperkt. Vanaf de autokant, is de Type 1 contactdoos is gebruikelijk voor Japanse en Amerikaanse voertuigen en Type 2 gebruikelijk voor Europese voertuigen. Let op: Tesla’s in de VS hebben een speciaal type contactdoos, terwijl Europese Tesla’s wel voorzien zijn van een Type 2 contactdoos. Vanaf de kant van het laadstation, zijn alle laadpalen in Europa en de VS voorzien zijn van een Type 2 contactdoos. Een uitzondering hierbij zijn laadpalen met vaste kabels; bij dergelijke laders zou u zelf moeten controleren of de kabel van het laadstation past in uw auto.

Gaat mijn stroomrekening omhoog?

GaatMijnStroomrekeningOmhoog

Ja. In Nederland telt het stroomverbruik per gemiddeld huishouden jaarlijks 3500 kW. Een elektrische auto verbruikt gemiddeld 3000 kW per jaar, op basis van een jaarlijks afgelegde afstand van 15.000 km. Toch valt er nog altijd stroom te besparen. Met een laadstation tot uw beschikking, kunt u ervoor kiezen uw auto ‘s nachts op te laden, zodat u kunt profiteren van lagere stroomkosten. Dankzij de beschikbaarheid van zonnepanelen, kunt u bovendien uw eigen elektriciteit opwekken. Zo wordt het opladen van uw elektrische auto over de langere termijn gegarandeerd voordeliger.

Hoeveel kost het mij om mijn auto op te laden?

HoeveelKostAutoOpladen

Elektrische auto’s zijn gegarandeerd vele malen goedkoper te “tanken” dan hun traditionele tegenhangers (met benzine-/dieselmotor). Omdat elk land en gemeente lokale energie-regulering, -kosten en fiscale voordelen hanteert, adviseren wij u altijd de website van uw gemeentewebsite te raadplegen.

In Nederland liggen de gemiddelde kosten voor elektrisch laden 22-35 eurocent per kWh. Laten we een voorbeeld nemen van een elektrische auto met een lege accu en ongeveer 12 kWh accuvermogen. In de meeste gevallen zal deze auto tussen 60-80 km op één laadbeurt kunnen rijden. In dit geval zal het opladen 12 x 0.22 = 2.64 EUR kosten. Dit betekent dat het stroomverbruik per km slechts 0.03 – 0.04 EUR bedraagt.

Hoe lang duurt het om mijn auto te laden?

Hoelangduurtautoopladen

De tijdsduur is afhankelijk van verschillende variabelen, zoals de status van de batterij, het vermogen van de batterij, het vermogen en de instellingen van het laadstation. Plug-in hybrides vereisen zo’n 1-4 uur laden tot de batterij volledig is opgeladen. Vol-elektrische auto’s vereisen zo’n 4-8 uur laden.

Gemiddeld zijn alle auto’s thuis tot zo’n 14 uur aangesloten op het laadstation. Op het werk is dit ruim 8 uur. Wanneer u dus zowel thuis als op het werk toegang heeft tot een laadstation, is deze tijd meer dan genoeg om uw auto tot 100% op te laden.

REGULIER STOPCONTACT: Wees gewaarschuwd indien u uw elektrische auto oplaadt aan een regulier stopcontact. Dit vereist namelijk een speciale laadkabel die kortsluiting en oververhitting voorkomt. U zult tevens een stopcontact vlakbij uw auto moeten hebben; het is van uiterst belang nooit een verlengsnoer te gebruiken bij het opladen van uw auto.

LAADPAAL: Dit is de meest aanbevolen laadmethode, omdat het veilig, verantwoord én efficiënt gebruik maakt van het vermogen van uw auto en uw energiebron (zoals uw huis of een kantoorpand). Een laadstation laadt tot 8 keer sneller dan een regulier stopcontact. Dit betekent dat alle elektrische auto’s tussen 1-4 uur volledig opgeladen kunnen worden. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende batterijvermogen en hun bijbehorende laadtijd:

Tabel Auto Opladen

Hoe lang het laden duurt varieert afhangend van het land waar u zich bevindt, de status van uw batterij en haar vermogen, de buitentemperatuur, het gewicht dat uw auto met zich mee brengt, de laadaccessoires die u gebruikt en uw rij-stijl.

Bij de helft van de totale laadtijd, zal de batterij al tot 80% geladen zijn. De laatste 20% van de batterij wordt geladen via zogenaamde “trickle-“of “drip charging”. Deze methode waarborgt de kwaliteit van de batterij en zorgt ervoor dat deze zo lang mogelijk meegaat.

SNELLAADSTATIONS: Snellaadstations ontpoppen zich meestal buiten de steden en langs de snelwegen. Door relatief hoge kosten van hardware en installatiebenodigdheden, zijn zulke laadstations vrijwel uitsluitend aangekocht en geïnstalleerd op verzoek van lokale gemeenten en overheden. Hoewel een snellaadstation razendsnel oplaadt (20-30 minuten), is het enkel in staat een EV op te laden tot slechts 80%.

Waar kan ik mijn auto laden?

WaarAutoOpladen

THUIS in een privé-garage / op een privé-oprijlaan/-parkeerplaats of bij een toegewezen/gedeelde parkeerplaats (gebruikelijk bij appartementen).

OP HET WERK bij de parkeerplaats van uw kantoorpand, gereserveerd of (semi)openbaar mogelijk.

IN HET OPENBAAR langs de straten, langs de snelweg of bij alle publieke parkeerfaciliteiten die u zich kunt bedenken, zoals winkelcentra, restaurants, hotels, ziekenhuizen, enzovoort. Of u toegang heeft tot alle openbare laadpunten hangt af of uw laadpas is geactiveerd op “interoperabiliteit”. Met een interoperabele laadpas kunt uw auto laden bij verschillende laadpaal-providers.

Waarom zou ik elektrisch rijden ?

  1. Het is goedkoper

Elektrische auto’s besparen per jaar tot meer dan 75% van de conventionele benzineconsumptie en komen bovendien in aanmerking voor een breed scala aan overheidssubsidies en andere fiscale voordelen wereldwijd. Hier vind u een overzicht van alle voordelen waar wij van kunnen profiteren in Nederland.

  1. Het is zelfvoorzienend.

Bij elektrisch rijden hoeft u zich niet langer te bekommeren om het vinden van een tankstation. In plaats daarvan kunt u elders van uw dag genieten, terwijl uw auto aan een laadstation wordt opgeladen. Met een toenemende beschikbaarheid van particuliere zonnepanelen, kunnen wij zelfs onze eigen elektriciteit opwekken. Zo wordt EV laden over de langere termijn nóg voordeliger.

In Nederland kunt u via de website van diverse gemeenten een verzoek indienen voor publieke laadpalen bij u in de buurt of langs uw dagelijkse route.

  1. Het is schoon.

Elektrisch rijden produceert geen schadelijke fijnstoffen en laat een verminderd CO2 voetspoor achter. Natuurlijk komt er wel nog steeds uitstoot voor bij het opwekken van elektriciteit. Toch is er door een recent onderzoek door het Amerikaanse Union of Concerned Scientists aangetoond dat de uitstoot nog steeds significant minder is dan bij een benzine/diesel-auto. Daar komt bij dat elektriciteitsnetwerken steeds meer worden voorzien van schone energie zoals zonne- en windenergie. Dit belooft uiteraard nóg schonere laadbeurten voor EV’s.

  1. Het is simpel.

Ondanks dat het een geavanceerd technologie is, zijn elektrische auto’s verrassend simpel te onderhouden. De afwezigheid van een benzine- of diesel-motor betekent dat er minder bewegende stukken zijn. Dit zorgt ervoor dat de kosten van onderhoud veel lager zijn en dat er nooit olie vervangen hoeft te worden. Remblokken zullen wel periodieke onderhoud vereisen, maar lang niet zoveel als conventionele auto’s, voornamelijk dankzij de aanwezigheid van recuperatieremmen. De instant torsie, verbeterde range en een volledig geluidloze rit, maken elektrische auto’s bovendien een waar plezier om mee te rijden.

  1. Het is duurzaam

Het opladen gebeurt bijna altijd thuis tijdens een goede nachtrust, of op het werk tijdens kantooruren. De radius van elke elektrische auto is meer dan genoeg om ons dagelijkse woon-werk afstand af te leggen in Nederland? Met batterijen van grotere capaciteit, meerdere laadpunten en snelladers, zullen elektrische auto’s met slechts één laadbeurt nog langere afstanden afleggen binnen een kortere laadtijd.

Wie is EV-Box?

EV-Box is internationaal marktleider van laadstations en heeft 60% van het marktaandeel in Nederland. De laadpalen van EV-Box zijn 100% duurzaam en hebben het beste beheersysteem. Met slimme laadstations, cloud software en app, biedt EV-Box als internationale marktleider de beste laadoplossingen voor thuis, bedrijven, winkels, faciliteiten en gemeentes. EV-Box faciliteert bovendien openbare laadnetwerken in verschillende landen. EV-Box laadstations zijn universeel en kunnen toegepast worden op elke elektrische auto.