U ziet ze vast ook steeds vaker bij huizen opduiken: een laadpaal voor thuis. Zo’n laadpaal is dan ook vaak een aantrekkelijke investering als u een elektrische auto heeft. En dat is het al helemaal op dit moment, nu de energieprijzen zo flink stijgen. Een laadpaal thuis kopen, wat zijn daar de voordelen van? En waarom is het verstandig om juist nu tot die aanschaf over te gaan?

Laadpaal thuis kopen - Green Energy Company

Laadpaal thuis kopen of langs de weg laden?

In principe is een laadpaal thuis kopen geen must als u een elektrische auto heeft. U kunt uw auto ook opladen bij de laadpalen die op openbare plekken staan. Het probleem is alleen dat die laadpalen niet altijd beschikbaar zijn. En misschien bent u ergens maar een korte tijd en is dat niet lang genoeg om uw auto volledig op te laden. Dat betekent dat u niet direct zorgeloos kunt wegrijden, maar altijd rekening moet houden met hoe vol uw accu nog zit.

Om dat soort ongemak te voorkomen, is een laadpaal thuis kopen een slim alternatief. Het fijne daaraan is dat u uw auto kunt opladen als deze thuis voor de deur staat, waardoor u altijd met een volle accu van huis gaat.

Nog een voordeel van een laadpaal thuis is dat u veel minder betaalt per KwH elektriciteit die in uw auto gaat dan bij een openbare laadpaal. En u kunt slim gebruikmaken van het daltarief. Of u kunt kiezen voor een laadpaal thuis op zonnepanelen, waardoor u de stroom voor uw auto zelf opwekt en zo dus nog meer kosten bespaart.

Waarom juist nu een laadpaal voor thuis kopen?

Een laadpaal voor thuis kopen is dus vaak een slimme investering. Maar dat geldt al helemaal op dit moment. U doet er juist nu goed aan om een laadpaal voor de deur te nemen. Waarom precies? Dit zijn de drie belangrijkste redenen.

1. Voordeligere stroom bij laadpaal thuis op zonnepanelen

Een laadpaal thuis kost over het algemeen best wel wat energie. Als laadpaaleigenaar moet u dan ook rekening houden met een hogere energierekening. Behalve als u kiest voor een laadpaal voor thuis op zonnepanelen. De stroom voor de laadpaal wekt u dan (deels) zelf op via zonne-energie. Dat maakt elektrisch rijden dubbel duurzaam en financieel aantrekkelijk.

Het is u vast niet ontgaan dat de energieprijzen op dit moment door het dak gaan. Wie energie afneemt bij een energieleverancier, betaalt daarvoor (afhankelijk van het type contract) fors meer dan een jaar geleden. Soms wel twee of drie keer zoveel. Door uw energie zelf op te wekken, voorkomt u dat uw energierekening flink stijgt. De grootste energieslurper (uw elektrische auto) laadt u dan namelijk op met zelf opgewekte stroom. Dat merkt u niet aan uw energierekening.

En wekt u meer stroom op dan u zelf nodig heeft? Dan kunt u deze nog tot 2030 (deels) terugvragen aan uw energieleverancier via de salderingsregeling. Nog een pluspunt!

2. Bij openbare laadpalen wordt het steeds drukker

Er is landelijk een groot tekort aan laadpalen. Vooral op populaire plekken is de kans groot dat de laadpaal waar u hoopt op te laden al bezet is. Dat is vervelend, zeker als uw accu (bijna) leeg is en u toch echt bijna wilt wegrijden.

Door te kiezen voor uw eigen laadpaal hoeft u nooit meer met andere eigenaren van elektrische auto’s te “vechten” om een plek bij de laadpaal. U kunt altijd uw auto opladen als u thuis bent. Wanneer het u uitkomt dus, zonder te hoeven wachten. Bovendien gaat laden via een laadpaal thuis vaak een stuk sneller dan bij veel openbare laadpalen.

3. Profiteer van subsidie voor uw laadpaal thuis of fiscale voordelen

Verder zijn er allerlei subsidies voor een laadpaal thuis, omdat de overheid het gebruik hiervan wil stimuleren. Of u van die subsidies voor een laadpaal thuis gebruik kunt maken, hangt onder andere af van de gemeente en provincie waar u woont. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden. Soms zijn er opties voor een subsidie om uw laadpaal thuis te installeren.

Bent u ondernemer? Dan profiteert u mogelijk van de milieu-investeringsaftrek. Die geldt niet alleen voor de aanschaf van de elektrische auto zelf, maar ook voor onder meer het laadstation en de installatie daarvan. Van dat fiscale voordeel kunt u nu nog profiteren, maar het zou zomaar kunnen dat het over een aantal jaar verdwijnt. Lees op onze site meer over de fiscale voordelen en subsidies voor een laadpaal.

Rijdt u een elektrische auto van de zaak? Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding van uw werkgever als u uw auto via een eigen laadpaal oplaadt. Het kan zelfs zijn dat uw werkgever dan meebetaalt aan de zonnepanelen die u laat installeren voor uw laadpaal thuis. Ook over de mogelijkheden daarvoor vertellen wij u graag meer.

Kortom: een laadpaal thuis kopen, juist nu een goed idee!

Juist nu de energietarieven hoog liggen en het gebruik van een elektrische auto en laadpaal wordt gestimuleerd, is een laadpaal thuis kopen een goed idee. Kiest u voor een laadpaal thuis op zonnepanelen? Dan profiteert u ook nog van extra voordelen, zoals dat u zelf stroom opwekt in plaats van er een hoge energierekening voor te betalen.

Meer weten over een laadpaal thuis?

Wilt u weten of u er goed aan doet een laadpaal thuis te kopen? En wat uw mogelijkheden zijn voor een laadpaal thuis op zonnepanelen? Green Energy Company is expert in duurzame totaaloplossingen en denkt graag mee. Zowel voor een laadpaal als voor de combinatie van een laadpaal met zonnepanelen bieden wij passende oplossingen.

Neem contact met ons op via info@greenenergycompany.nl of via 088 – 999 1000 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte Laadpaal offerte aanvragen