Een steentje bijdragen aan het milieu, hoe doet u dat? De verduurzaming van uw huis is daarvoor een mooie stap. En niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Een duurzamere woning kan u namelijk een mooie besparing opleveren. Nu zijn er allerlei manieren om uw huis te verduurzamen. Wij geven u 5 ideeën.

Tips huis verduurzamen

 

1. Betere isolatie

Goed isolatiemateriaal is een belangrijke manier om energieverspilling tegen te gaan. Met een goede spouwmuur kunt u uw woning koeler houden in de zomer en kunt u ’s winters juist de warmte beter in uw huis houden. Goed isolatiemateriaal kan voor het milieu en voor de portemonnee een wereld van verschil maken. Uit cijfers van Milieu Centraal blijkt dat de investering in spouwmuurisolatie binnen zo’n 3 jaar terug te verdienen is.

Vooral bij oude huizen kan het isolatiemateriaal vaak wel wat beter. Zeker in de spouwmuur: de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Door die ruimte volledig op te vullen met isolatiemateriaal, kan er geen warmte meer weglekken. Het isolatiemateriaal wordt vanuit de buitenkant in de muur gespoten. Een spouwmuur isoleren levert dus minder gedoe en rommel op dan veel mensen denken.

2. Sedumdak

Juist via het dak gaat veel energie verloren. Daarom is ook dakisolatie heel belangrijk. Bij veel woningen die vóór 1991 zijn gebouwd, is de dakisolatie maar matig of ontbreekt die zelfs volledig. Hierin investeren is in dat geval zeker de moeite waard.

Voor wie een nog beter geïsoleerd én duurzaam dak wil hebben, is een sedumdak een interessante optie. Een sedumdak is een extra dakbedekking gemaakt van sterke vetplantjes. Deze plantjes zorgen ervoor dat de warmte of koelte uw woning minder snel kan verlaten. Dat scheelt veel energie. Daarnaast dempt een sedumdak het omgevingsgeluid en verlengt het de levensduur van uw dak. Nog mooier is dat u met een sedumdak ook de natuur terugbrengt naar de stad en fijnstof en CO2 uit de lucht opvangt. Een mooie bijdrage aan het milieu dus!

Bij Green Energy Company leggen we sedum aan, in combinatie met zonnepanelen. Wist u dat uw zonnepanelen een nog hoger rendement hebben als u er een sedumdak onder legt? Het sedum reflecteert het zonlicht beter en zorgt ervoor dat uw dak koel blijft. Daarmee stijgt het rendement van uw zonnepanelen tot wel 8%.

3. Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn natuurlijk dé manier om uw huis te verduurzamen. Steeds meer Nederlandse huishoudens laten zonnepanelen op hun dak installeren om duurzamere energie te hebben. Met zonnepanelen wekt u namelijk uw eigen energie op met behulp van zonlicht. De zon is een onuitputtelijke bron van energie, wat zonne-energie een veel duurzamer alternatief maakt voor energie van fossiele brandstoffen. En een voordeliger alternatief ook, want uw energierekening daalt meteen flink.

De investering in zonnepanelen kunt u al binnen zo’n 5-7 jaar terugverdienen, waarna u nog vele jaren van gratis stroom profiteert. Daarnaast hebben zonnepanelen nog meer voordelen.

4. HR++ of tripple glas

Dubbel glas is al een mooie stap voor het milieu. Maar HR++ of triple glas levert al helemaal een flinke verduurzaming van uw woning op. Dit glas houdt warmte, koelte en ook geluid nog beter tegen. Daardoor hoeft u ’s winters minder te stoken en blijft ook omgevingsgeluid beter buiten de deur. Dat kan zo een besparing van een paar honderd euro per jaar op uw energierekening opleveren.

Bij triple glas is het belangrijk om ook voor goed isolerende kozijnen te kiezen. De kozijnen en het glas samen leveren het beste resultaat op qua isolatie.

5. Kies voor een thuisaccu

Wilt u nog meer zelfvoorzienend wonen? Dan is een accu voor zonnepanelen een goed idee. Met een thuisaccu kunt u de met zonnepanelen opgewekte stroom die u niet gebruikt tijdelijk opslaan. Zo kunt u deze stroom op een later moment alsnog gebruiken. Dat maakt u minder afhankelijk van de energieleverancier en zorgt ervoor dat u nog minder gebruikmaakt van aardgas.

Een thuisaccu is vooral handig omdat u met zonnepanelen de meeste zon opwekt als de zon overdag schijnt, terwijl veel huishoudens vooral ’s avonds stroom verbruiken. Normaal gesproken wordt de te veel opgewekte stroom terug geleverd aan het net, waarna u ’s avonds alsnog stroom van het net gebruikt. Qua kosten maakt dat niet uit, maar voor het milieu is het voordeliger als u zelf de zonne-energie verbruikt. Met een thuisaccu dus. Er is dan minder stroom van de elektriciteitscentrales nodig, wat het milieu ten goede komt.

Uw huis verduurzamen? Ontdek hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen

Bij Green Energy Company bieden we een totaalpakket van manieren om uw huis te verduurzamen. Bij ons kunt u onder meer terecht voor het kopen van zonnepanelen, omvormers voor zonnepanelen, thuisaccu’s voor zonnepanelen en sedumdaken.

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen door voor zonnepanelen te kiezen? Vul de gratis dakscan van Green Energy Company in en ontdek het zelf. U hoeft maar een paar vragen te beantwoorden. Daarna krijgt u direct uw besparing te zien, samen met een indicatie van de kosten voor de zonnepanelen. Daarna ontvangt u binnen een paar dagen een offerte op maat per e-mail.

Gratis dakscan