Door te kiezen voor zonnepanelen kunt u zelf een groot deel van uw stroom opwekken. Zelf zo veel dat u de investering in zonnepanelen vaak al binnen 5-7 jaar heeft terugverdiend. Maar wist u dat een aantal factoren kunnen helpen om het rendement op uw zonnepanelen te verhogen? Dit zijn 5 tips die bijdragen aan een zo groot mogelijk rendement.

Meer rendement met zonnepanelen tips Green Energy Company

1. Kies voor kwalitatieve panelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het altijd belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Let daarbij in het bijzonder goed op het vermogen van de zonnepanelen. Kies bij voorkeur voor zonnepanelen met een hoog maximaal vermogen, bijvoorbeeld 320 Wattpiek. In de praktijk zal een zonnepaneel altijd een iets lager rendement dan dat maximum hebben, omdat het zonlicht niet altijd recht op het zonnepaneel valt. Maar met een hoog maximaal vermogen weet u wel zeker dat uw zonnepanelen zo goed mogelijke prestaties leveren.

Verder kunt u het beste kiezen voor zonnepanelen die over de juiste keurmerken beschikken. Dat zegt namelijk iets over de kwaliteit en veiligheid van de panelen, maar ook over de levensduur. Zonnepanelen met een keurmerk zijn deskundig getest en voldoen aan bepaalde eisen. U weet dan zeker dat uw zonnepanelen ook na verloop van tijd nog een goed rendement opleveren.

2. Schakel een deskundige installateur in

Verder is het verstandig om uw zonnepanelen altijd te laten plaatsen door een installateur met de nodige ervaring en kennis. Alle installateurs van Green Energy Company zijn vakbekwaam en geregistreerd. Zij kunnen uw dak dus kritisch bekijken en zullen altijd deskundig advies geven over de plaatsing van de zonnepanelen. Ze weten de meest geschikte hellingshoek en plaats voor uw zonnepanelen te vinden. Zo kan er zoveel mogelijk zonlicht op de panelen vallen en kan regen eventueel vuil van de panelen spullen Dat is gunstig voor uw rendement.

3. Sluit een onderhoudsabonnement af

Het rendement op uw zonnepanelen verhogen betekent ook uw zonnepanelen regelmatig (laten) onderhouden. Het gaat dan om twee dingen:

  1. Laat uw zonnepanelen regelmatig door een deskundige reinigen, zodat viezigheid (bijvoorbeeld sneeuw of vogelpoep) niet op de panelen blijft liggen. Dat soort vuil zorgt namelijk voor minder rendement en kan zelfs schade of defecten veroorzaken.
  2. Laat uw zonnepanelen eens in het jaar checken en doormeten. Leveren de panelen nog een goed rendement op? Werkt alles naar behoren? Zijn er storingen? Zo kunt u op tijd ingrijpen als er bijvoorbeeld een zonnecel kapot is.

Overigens is het slim om het onderhoud van uw zonnepanelen uit te besteden aan een specialist. Zonnepanelen zijn namelijk kwetsbaar en moeten daarom met speciale materialen en schoonmaakmiddelen gereinigd worden. Ook kan een deskundige met de juiste apparatuur uw zonnepanelen volledig doormeten. Wilt u verzekerd zijn van regelmatig onderhoud? Sluit dan een onderhoudscontract af bij Green Energy Company. Dan weet u zeker dat uw zonnepanelen een goed rendement blijven opleveren. U heeft er zelf geen omkijken meer naar.

4. Benut de mogelijkheden om geld terug te vragen

Nog een manier om het rendement op uw zonnepanelen te verhogen, is door tijdig geld terug te vragen. Zo kunt u mogelijk de betaalde btw voor zonnepanelen terugvragen. Dat levert een mooie besparing op uw aanschaf op. Op de website van de Belastingdienst kunt u hier meer over lezen.

Verder kunt u op dit moment nog gebruikmaken van de salderingsregeling. Daarbij wordt uw aan de energieleverancier teruggeleverde stroom verrekend met de stroom die u van het net heeft afgenomen. Ook dat kan een mooie financiële meevaller betekenen.

5. Rendement op uw zonnepanelen verhogen? Schaf een goede omvormer aan!

Als u zonnepanelen aanschaft, heeft u ook altijd een omvormer voor de zonnepanelen nodig. Een omvormer zet opgewekte stroom (gelijkstroom) om in elektriciteit (wisselstroom) die u zelf kunt gebruiken of kunt terugleveren aan het net. De omvormer heeft invloed op de hoeveelheid stroom die uw panelen bij elk weertype kunnen opwekken. Als er bijvoorbeeld schaduw op uw zonnepanelen valt, kan de installateur een power optimizer aan de achterkant van elk paneel plaatsen. De power optimizer kan in zo’n geval het rendement op uw zonnepanelen verhogen, ook bij niet-optimale weersomstandigheden.

Ontdek wat voor rendement zonnepanelen u opleveren

Wilt u weten hoeveel rendement u kunt behalen door voor zonnepanelen te kiezen? En wat voor besparing dat u oplevert?

Bereken het zelf met de gratis dakscan van Green Energy Company. Na het invullen krijgt u direct te zien hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen op het dak. Ook geven we u een eerste kostenindicatie. Daarna ontvangt u binnen een paar dagen een offerte op maat van ons in uw mailbox.

Gratis Dakscan