Met zonnepanelen op uw dak kunt u jaarlijks heel wat energiekosten besparen. Sterker nog, u verdient de investering al in een paar jaar terug. Dat betekent dat u jarenlang van gratis stroom profiteert. Of het nóg goedkoper kan? Jazeker! Er zijn een paar opties om zonnepanelen extra voordelig aan te schaffen. Wij zetten de opties voor goede en goedkope zonnepanelen voor u op een rij.

Goedkope zonnepanelen aanschaffen besparen op de kosten Green Energy Company

Vraag de betaalde btw terug

Als u zonnepanelen aanschaft, profiteert u direct al van een flinke korting. U kunt namelijk de betaalde btw over de zonnepanelen (21% van het bedrag exclusief btw) terugvragen bij de Belastingdienst. Het bedrag dat u terugkrijgt bij de btw-teruggave is gelijk aan het bedrag aan betaalde btw na aftrek van het forfait dat u moet betalen. Het forfait is een eenmalige belasting die u betaalt voor de stroom die u gaat opwekken.

Op de website van de Belastingdienst wordt duidelijk uitgelegd hoe het terugvragen van btw in zijn werk gaat, zowel voor particulieren als voor ondernemers. Overigens verzorgen wij dit ook graag (gratis) voor u als u bij ons zonnepanelen afneemt.

Maak gebruik van de salderingsregeling

Bij de aanschaf van zonnepanelen kunt u nog tot 2030 profiteren van de salderingsregeling. Die regeling levert u een mooie extra besparing op uw energierekening op. Door deze regeling kunt u het teveel dat u aan stroom opwekt, verrekenen met uw energieleverancier.

Het zit als volgt. Door het grotere aantal zonne-uren wekken huishoudens ’s zomers meer stroom op dan ’s winters. Dat terwijl de meeste mensen ’s zomers (als de verwarming uitstaat) juist minder stroom verbruiken. In de zomer zit u dan met een klein overschot aan stroom, terwijl u in de winter juist meer van uw leverancier moet afnemen. Door de salderingsregeling kunt u het overschot aan opgewekte stroom aan uw energieleverancier terugverkopen. Dit wordt dan verrekend met de stroom die u wel van uw leverancier afneemt. Zo kunt u jaarlijks heel wat besparen.

Let wel op: de salderingsregeling wordt tussen 2023 en 2030 langzaamaan afgebouwd. Het beste kunt u dus niet te lang wachten met het aanschaffen van zonnepanelen. Dan kunt u nog zo lang mogelijk van de zonnepanelen profiteren. 

» Op onze site kunt u meer lezen over de salderingsregeling vanaf 2023.

Goedkope zonnepanelen? Profiteer van collectiviteitskorting

Nog een mooie manier om goede én goedkope zonnepanelen aan te schaffen, is collectiviteitskorting. U kunt flink op de kosten voor zonnepanelen besparen door ze samen met de buren aan te schaffen. Oftewel, door u aan te sluiten bij een collectief. Dit houdt in dat u samen met een aantal anderen uit uw straat, wijk of gemeente tegelijk zonnepanelen aanschaft en u bij Green Energy Company aanmeldt als collectief. Elk van de huishoudens bespaart dan flink op de aanschafkosten. Hoe meer mensen meedoen, hoe hoger de korting!

Bij Green Energy Company kunt u heel eenvoudig collectieve korting aanvragen. Ga eerst in uw omgeving na wie geïnteresseerd is om samen een collectief te vormen. Daarna is de procedure voor elk van de geïnteresseerden als volgt:

  • Meld u bij ons aan via het contactformulier of mail naar collectief@greenenergycompany.nl.
  • Wij voeren een adviesgesprek met u. U geeft aan wie wil meedoen.
  • Wij komen bij u en uw buurtgenoten de daken inspecteren.
  • Ieder huis ontvangt een offerte op maat.
  • Is het aanbod akkoord? Dan plannen we een datum voor het installeren.

 

Let op: kies wel voor kwalitatieve panelen

Overigens is het aan te raden om bij de aanschaf van zonnepanelen nooit alleen naar de prijs te kijken. De kwaliteit is namelijk belangrijker dan wat de panelen kosten. Sterker nog, soms bent u met duurdere zonnepanelen op termijn goedkoper uit.

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van de zonnepanelen profiteren, een maximaal rendement behalen en zeker weten dat de panelen veilig zijn. Check daarom altijd goed de kwaliteit van de zonnepanelen. Het beste kunt u kijken naar het maximale vermogen van de zonnepanelen (aangegeven in Wattpiek). U kunt beter kiezen voor een wat duurder paneel met een hoger maximaal vermogen dan voor goedkope zonnepanelen met een laag rendement. Daar bespaart u op termijn meer geld mee.

Overigens werken we bij Green Energy Company alleen maar met zonnepanelen van de beste kwaliteit die aan alle vereisten voldoen. Veiligheid, een goed rendement en goede kwaliteit gegarandeerd dus!

Zonnepanelen: altijd een voordelige optie!

Besef wel dat zonnepanelen – ook zonder korting – een enorme besparing kunnen opleveren. Zonnepanelen gaan over het algemeen zo’n 25 jaar mee. Dat terwijl u de kosten voor de zonnepanelen al in zo’n 5 tot 7 jaar heeft terugverdiend door de grote besparing op uw energierekening. U wekt namelijk uw eigen stroom op, waardoor u minder stroom hoeft af te nemen van uw energieleverancier. En dat merkt u in de portemonnee. Daarom zijn zonnepanelen altijd een slimme en voordelige zet. Niet voor niets kiezen steeds meer huishoudens ervoor zonnepanelen op hun dak te installeren.

Ontdek hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen door te kiezen voor zonnepanelen? Bereken het zelf met de gratis dakscan van Green Energy Company. Na het beantwoorden van een paar vragen krijgt u uw besparing direct te zien. Ook geven we u direct een indicatie van de kosten van de zonnepanelen. Daarna sturen we u binnen een paar dagen een offerte op maat per e-mail.

Gratis dakscan