Zonnepanelen op het dak kunnen u jaarlijks een behoorlijke kostenbesparing opleveren. Daardoor heeft u al binnen 5-7 jaar de kosten voor zonnepanelen terugverdiend. Maar wat nu als u niet direct al uw eigen spaargeld in zonnepanelen kunt of wilt steken? Gelukkig zijn er ook andere manieren voor het financieren van zonnepanelen. Hieronder leest u meer over 5 slimme mogelijkheden.

Zonnepanelen financieren mogelijkheden Green Energy Company

Goed nieuws: u krijgt altijd uw btw terug!

Een korte tip vooraf: weet dat u altijd minder betaalt voor zonnepanelen dan het totale bedrag op de offerte. Dit komt doordat u de betaalde btw over zonnepanelen kunt terugvragen bij uw jaarlijkse belastingaangifte. U krijgt dan van de Belastingdienst een bedrag terug dat gelijk is aan uw betaalde btw na aftrek van uw forfait (een eenmalige belasting voor het opwekken van stroom). Zie ook de site van de Belastingdienst voor meer info.

U heeft hier trouwens geen omkijken naar. Wij verzorgen de teruggave van btw graag voor u – geheel gratis – als u bij ons zonnepanelen koopt.

1. Koop samen met uw buren zonnepanelen

Een flinke korting kan de aanschaf van zonnepanelen al beter behapbaar maken. Wilt u minder geld hoeven steken in de aanschaf van uw zonnepanelen? Grote kans dat uw buren hier ook wel oren naar hebben. En misschien de buren van de buren ook wel. Daarom hebben wij een collectiviteitskorting in het leven geroepen.

Als u samen met mensen uit uw straat, wijk of gemeente zonnepanelen aanschaft, dan kunnen jullie samen een collectief vormen. Hoe meer huishoudens aan dit collectief meedoen, hoe meer korting jullie krijgen.

Wilt u hier samen met uw buren gebruik van maken? Dit werkt als volgt:

  1. Meld u bij ons aan via e-mail (collectief@greenenergycompany.nl) of vul direct de gratis dakscan in en geef bij de opmerkingen aan dat u samen met uw buren wilt aankopen
  2. Wij voeren een adviesgesprek met u. U geeft aan wie wil meedoen.
  3. Wij komen bij u en de andere huishoudens de daken inspecteren.
  4. Ieder huishouden ontvangt een offerte op maat.
  5. Is het aanbod akkoord? Dan plannen we een datum voor het installeren.

2. Maak gebruik van de Energiebespaarlening

Wilt u liever geen spaargeld in de zonnepanelen steken? Dan kunt u er ook voor kiezen een Energiebespaarlening af te sluiten. Tenminste, als u de aanschaf van zonnepanelen combineert met een andere energiebesparende maatregel (zoals een warmtepomp of betere isolatie). Deze lening wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds en is speciaal bedoeld voor het financieren van energiebesparende maatregelen. U mag 75% van deze lening gebruiken voor zonnepanelen.

Omdat dit fonds energiebesparende maatregelen wil bevorderen, profiteert u bij deze lening van een lagere rente en betere voorwaarden dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Zie Energiebespaarlening.nl voor meer info. 

3. Financieren van zonnepanelen? Verhoog uw hypotheek!

Een andere optie voor het financieren van zonnepanelen is om de hypotheek op uw woning te verhogen. Als u de verhoging gebruikt voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, dan kunt u hiervoor (onder bepaalde voorwaarden) meer lenen dan uw gebruikelijke maximale hypotheek.

Het maximumbedrag aan extra hypotheek voor energiebesparende maatregelen is € 9.000. Heeft u een nul-op-de-meterwoning of een woning met een EPC0? Dan ligt dit maximale bedrag iets hoger: € 15.000 in 2021. Het voordeel van een hogere hypotheek is dat de rente op dit moment laag ligt, waardoor u vaak minder rente betaalt dan wanneer u een lening voor de zonnepanelen afsluit.

4. Gebruik de Duurzaamheidslening

Naast de Energiebespaarlening en het verhogen van de hypotheek, is er nog een andere optie voor het financieren van zonnepanelen: de Duurzaamheidslening. Van deze lening kunt u gebruikmaken als u in één van de gemeenten woont die de lening aanbiedt. Voordeel is ook in dit geval een lage rente.

Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting kunt u alle voorwaarden voor deze lening teruglezen. Ook kunt u hier terugvinden of deze lening in uw gemeente een optie is. Een hypotheekadviseur kan u meer vertellen over uw persoonlijke opties.

5. Subsidie voor zonnepanelen

Een andere optie voor het financieren van zonnepanelen is het aanvragen van subsidie: check of u in uw gemeente kunt profiteren van een subsidie voor zonnepanelen. Sommige gemeenten bieden hiervoor goede regelingen of kortingen. Wellicht kunt ook u daarvan profiteren. Ook dat zou zonnepanelen voor u een stuk haalbaarder kunnen maken.

6. Consumptief krediet

De laatste optie voor de financiering van uw zonnepanelen is consumptief krediet. Wij bieden de mogelijkheid vrijblijvend meer informatie te ontvangen over de financieringsmogelijkheden via onze partner. Zij informeren u gratis over de extra financieringsmogelijkheden die er zijn. Hierdoor is het vaak mogelijk om in uw project ook extra voorzieningen te treffen voor een thuisaccu bijvoorbeeld.

Check hoeveel u kunt besparen

“Maar hoeveel kosten zonnepanelen dan precies?”, denkt u nu misschien. Dat brengen we graag voor u in kaart in een offerte op maat. Geheel gratis en vrijblijvend! Dan vertellen we u ook meteen hoeveel u met zonnepanelen op het dak kunt besparen en hoe snel u uw investering kunt terugverdienen.

Ook een offerte aanvragen? Vul dan de gratis dakscan in. Dan ontvangt u na het invullen van uw gegevens binnen 24 uur een offerte op maat.

Gratis zonnepanelen offerte aanvragen