Als u een elektrische auto voor de deur hebt staan, is het fijn als u die op elk gewenst moment kunt opladen. Dit kan met uw eigen laadpaal bij het huis. Maar u kunt het ook nog slimmer aanpakken: met een slimme laadpaal. Wat is een slimme laadpaal precies? En wat zijn de voordelen van zo’n laadpaal? We informeren u er graag over.

Slimme Laadpaal - Green Energy Company

Wat is een slimme laadpaal?

Een slimme laadpaal is een laadpaal die allerlei extra functies biedt doordat hij data kan uitlezen. Zo kan een slimme laadpaal op basis van data over uw verbruik en de energieprijzen het laden van uw auto aanpassen op de omstandigheden.

Wat doet een slimme laadpaal?

Zo’n slimme laadpaal biedt allerlei slimme mogelijkheden. Het komt erop neer dat een slimme laadpaal het proces van laden optimaliseert door bijvoorbeeld te kijken wanneer u goedkoop kunt laden.

De belangrijkste functies lichten we voor u toe. Het zou overigens goed kunnen dat daar op termijn nog veel meer interessante mogelijkheden bij komen. De technologische ontwikkelingen staan allesbehalve stil.

Bedienen via uw smartphone

Bij een slimme laadpaal wordt ook een handige app geleverd. Zo kunt u ook vanaf de bank of vanuit bed of zelfs als u van huis bent aangeven dat u nu een laadsessie wilt starten, eindigen, etc. Ook geeft de app u inzicht in het stroomverbruik per gebruiker en ziet u er precies terug hoeveel stroom u voor uw auto verbruikt. Dat is bijvoorbeeld handig als u de opgewekte stroom voor het laden van uw auto voor werk wilt terugvragen bij uw werkgever. Verder kunt u eventueel een maximale hoeveelheid stroom per laadpaal instellen.

Kostenbesparing door te laden voor het tarief

Een tweede handige functie is dat de slimme laadpaal kan inzien wanneer stroom voordelig is en daar het moment van laden op kan aanpassen. Een gewone laadpaal begint direct met laden zodra u uw auto aan de laadpaal hangt. Maar het kan best zijn dat u daardoor minder van het daltarief profiteert, omdat uw accu al volgetankt is voordat het daltarief ingaat. Een slimme laadpaal bepaalt als u uw auto aan de laadpaal hangt zelf wat een passend moment is qua energietarief. Zo kunt u flink op kosten besparen.

Specifiek op zonne-energie laden

Ook kunt u bij de slimme laadpaal aangeven dat u bij voorkeur wilt laden op zonne-energie. Dan zal de laadpaal voor het volladen zoveel mogelijk zonne-energie in plaats van gewone energie gebruiken.

Verbruik afstemmen op andere apparaten

Verder kan de laadpaal het verbruik voor laden afstemmen op het verbruik van andere apparaten in huis. Heeft u bijvoorbeeld een droger aanstaan (een grootverbruiker van stroom), dan kan de laadpaal bepalen dat uw auto iets langzamer laadt. Zo kunt u overbelasting van het netwerk voorkomen.

Extra voordelen voor bedrijven

Voor bedrijven met laadpalen voor medewerkers is slim laden al helemaal interessant. U kunt met een slimme laadpaal een maximum instellen voor de hoeveelheid te gebruiken stroom per laadpaal. Dit is een slimme manier om te voorkomen dat uw gebouw de maximale elektriciteitscapaciteit overschrijdt. Ook houdt u zo zicht op uw verbruik en de energiekosten.

Uw ingestelde limiet zorgt ervoor dat u niet te veel energie verbruikt. Dat is dan weer een mooie manier om kosten te besparen en overbelasting en daardoor down-time te voorkomen én om in het kader van duurzaamheid het stroomverbruik te beperken.

Een eigen laadpaal, een verstandige keuze!

Steeds meer mensen met een elektrische auto besluiten ook een eigen laadpaal voor de deur te nemen. Een laadpaal is altijd een goede keuze, ook als die niet van slimme snufjes is voorzien.

  • U hoeft nooit bang te zijn dat er geen laadplek voor uw auto beschikbaar is.
  • U rijdt altijd met een volle accu weg.
  • U bespaart veel kosten ten opzichte van publieke laadpalen.
  • U heeft de mogelijkheid om uw auto op te laden via zonnepanelen.
  • U profiteert van fiscale voordelen voor een eigen laadpaal.

Met een slimme laadpaal haalt u nóg meer uit uw mogelijkheid om zelf te laden door het laden ook – op basis van data – zo optimaal mogelijk aan te pakken.

Meer weten over een eigen laadpaal?

Overweegt u een slimme laadpaal te kopen? Of bent u in het algemeen benieuwd hoe aantrekkelijk een eigen laadpaal voor de deur voor u is? Green Energy Company is expert in duurzame totaaloplossingen en denkt graag mee over de opties om uw auto voortaan voor de deur te laden. Ook kunnen we u adviseren over de extra aantrekkelijke optie om een laadpaal met zonnepanelen te combineren.

Zullen we een keer vrijblijvend met u meekijken? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een slimme laadpaal te bespreken. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte Laadpaal offerte aanvragen