Met een eigen elektrische auto is het fijn om niet van openbare laadpalen afhankelijk te zijn. Een eigen laadpaal klinkt u misschien als muziek in de oren. Altijd wegrijden met een volle accu en niet hoeven zoeken naar die ene ongebruikte laadpaal in een drukke stad! Wat zijn precies alle voordelen van zo’n eigen laadpaal? Wij zetten op een rij waarom een eigen laadpaal bij huis ook voor u een interessante optie is.

Eigen laadpaal bij huis

Voordeel 1: op elk gewenst moment opladen

U hoeft met een eigen laadpaal nooit meer bang te zijn dat uw accu net leeg is als u wilt wegrijden. Zo kunt u uw auto prima ’s nachts opladen, zodat u de volgende dag direct in een auto met volle accu kunt stappen.

Ook hoeft u nooit te wachten totdat een andere auto klaar is met opladen. Doordat het aantal elektrische auto’s snel toeneemt, zijn veel laadpalen bij bijvoorbeeld winkelcentra of in grote steden vaak bezet. Wel zo fijn dus dat u dankzij een eigen laadpaal nooit meer om een plekje bij een paal hoeft te vechten.

Voordeel 2: een eigen laadpaal is voordeliger

Bij een publiek laadstation zijn de tarieven voor opladen standaard hoger dan als u uw eigen energie gebruikt om de elektrische auto op te laden. Op sommige locaties is het tarief zelfs twee of vier keer zo hoog als wanneer u met uw eigen energie zou tanken. U betaalt dan namelijk een extra bedrag aan de aanbieder van de laadpaal. Daarom is het een stuk voordeliger om uw eigen laadpaal te hebben voor het opladen.

Voordeel 3: opladen bij een laadpaal thuis gaat sneller

Opladen via uw eigen laadpaal gaat over het algemeen vele malen sneller dan via een laadpaal langs de weg. Tot wel zo’n tien keer sneller zelfs. Daardoor kunt u eerder wegrijden en hoeft u niet lange tijd wortel te schieten bij een laadstation als u eigenlijk op het punt staat naar huis te gaan.

Voordeel 4: uw auto opladen via zonnepanelen

Elektrisch rijden kan nóg duurzamer en voordeliger. U kunt namelijk uw eigen elektriciteit voor uw elektrische auto opwekken via zonnepanelen op het dak. Dan rijdt uw auto niet zomaar op energie, maar op zonne-energie. Een dubbel duurzame keuze! U weet dan zeker dat uw auto niet ongemerkt rijdt op stroom van een milieuonvriendelijke centrale.

Veel mensen zijn bang voor hoge energiekosten met een elektrische auto voor de deur. Daar zit wat in: u bespaart misschien veel geld uit aan benzine, maar uw energierekening stijgt wel met een elektrische auto. Gelukkig bieden zonnepanelen daar ook een goede oplossing voor. Doordat u uw eigen duurzame stroom opwekt en die direct voor de auto gebruikt, hoeft u nauwelijks extra stroom bij uw energieleverancier af te nemen. Daarmee is de combinatie van een laadpaal met eigen zonnepanelen ook nog eens financieel voordelig.

Voordeel 5: fiscaal aantrekkelijk

Een eigen laadpaal voor de deur brengt ook een aantal financiële voordelen met zich mee. Als u een auto van de zaak heeft of ondernemer bent, kunt u de opgewekte stroom via uw zonnepanelen voor de auto namelijk terugvragen of aftrekken van uw inkomsten.

Het zit zo: met een eigen elektrische auto van de zaak mag u normaal gesproken ook op kosten van de zaak tanken bij een tankstation. Nu tankt u thuis bij uw eigen stroom en kunt u die energie- in plaats van benzinekosten dus ook terugvragen. Daardoor verdient u de investering in zonnepanelen ook nog eerder terug.

Wij zorgen voor de juiste meter, zodat u precies kunt zien hoeveel stroom u voor uw auto heeft verbruikt. Daarmee profiteert u direct van allerlei fiscale voordelen. Het verrekenen gaat dan ook nog eens een stuk sneller dan als u via openbare laadstations tankt en die kosten achteraf declareert.

Uw eigen laadpaal bij huis met zonnepanelen laten installeren?

Wilt u ook nooit meer met een (bijna) lege accu op het punt van wegrijden staan? En wilt u voordeliger en sneller tanken met zelf opgewekte duurzame energie? Wij kunnen zowel de eigen laadpaal als de zonnepanelen bij u installeren.

Green Energy Company is namelijk expert in duurzame totaaloplossingen en denkt graag mee hoe u duurzaam rijden duurzamer maakt en duurzamer kunt wonen. Kiest u voor ons EV-Box laadstation? Dan komen we een laadpaal installeren die we aansluiten op uw bestaande zonnepanelen. Of we installeren zowel de laadpaal als de zonnepanelen voor u. Ook handig is dat we meteen alle fiscale zaken voor u in orde maken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een laadpaal bij huis met zonnepanelen? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. 

Gratis offerte laadpaal aanvragen