Jaarlijks minder geld kwijt zijn aan de energieleverancier? Daar hebben veel huishoudens wel oren naar. Want het geld dat u niet aan vaste lasten kwijt bent, kunt u vast besteden aan iets leukers. Tips als stekkers uit het stopcontact trekken kent u vast al wel. Maar wat tikt nu écht aan om te besparen op uw energierekening? Wij delen 5 tips die een groot effect hebben op uw energierekening.

Besparen op de energierekening

1. Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken met panelen op het dak betekent dat u veel minder energie hoeft af te nemen bij uw elektriciteitsleverancier. En – u raadt het al – dat scheelt dan weer heel veel energiekosten. Gemiddeld genomen verdient u zonnepanelen al binnen zo’n 5-7 jaar terug, wat betekent dat u daarna nog minimaal 15-20 jaar van gratis stroom profiteert. Dat tikt aardig aan dus op jaarbasis. En het is nog een mooie stap richting verduurzaming ook.

Zijn zonnepanelen op uw dak geen optie? Verdiep u dan eens in de mogelijkheden om een windturbine op het dak te nemen. Daarmee wekt u wind- in plaats van zonne-energie op. Ook een mooie manier om door de opwekking van uw eigen duurzame energie minder afhankelijk te zijn van uw elektriciteitsleverancier.

Gratis offerte zonnepanelen aanvragen

Gratis offerte windturbine aanvragen

2. Isolatiemateriaal vervangen

Slecht isolatiemateriaal is één van de belangrijkste redenen voor warmteverlies in veel woningen. Want wat u stookt met de verwarming gaat met hetzelfde tempo weer door de vloeren, spouwmuur en het dak naar buiten als uw isolatie te wensen overlaat. Vooral voor oudere woningen kan nieuw isolatiemateriaal dus een groot verschil maken. Gemiddeld genomen levert het u een besparing van zo’n 30% per jaar op uw stookkosten op.

Daar komt nog bij dat isolatiemateriaal zorgt voor comfortabeler wonen. De warmte blijft in de koude wintermaanden beter hangen, waardoor u die dikke trui in huis niet meer nodig heeft. En als de mussen van het dak vallen en uw airco op volle toeren draait, blijft de koelte juist beter binnen. Dat scheelt puffen en hijgen van de hitte op een gloeiend hete zomerdag.

3. Verwarming in de vloeren

Heeft u nog ouderwetse radiatoren aan de muren hangen? Dan kunt u flink op uw energierekening besparen door die radiatoren te laten vervangen door elektrische vloerverwarming. “Waarom?”, vraagt u zich misschien af. Nou, vloerverwarming zorgt ervoor dat warmte beter in huis blijft hangen. Dat komt doordat de verwarming werkt met stralingswarmte via infrarood licht én over isolerend materiaal beschikt, waardoor er minder warmte verloren gaat. U hoeft met elektrische vloerverwarming al snel twee graden minder te stoken dan bij een gewone radiator. En ja, dat is te merken qua kosten.

De besparing die zo’n verwarming in de vloer u oplevert? Tot wel 40% lagere stookkosten. Nog een reden om te kiezen voor elektrische vloerverwarming is dat de temperatuur in huis beter verdeeld is en dat u eindelijk die lelijke radiatoren aan de wanden vaarwel kunt zeggen.

Gratis offerte vloerverwarming aanvragen

4. Warmtepomp

Het is misschien even een investering, maar een warmtepomp is wel een verduurzamende maatregel die absoluut zoden aan de dijk zet. Een warmtepomp is een duurzaam en energiezuinig alternatief voor een gewone cv-ketel. U kunt er dus uw huis mee verwarmen. En kiest u voor een volledig elektrische warmtepomp? Dan kunt u via de warmtepomp ook warm water krijgen. Een gasaansluiting is dan helemaal niet meer nodig. Tel uit uw winst!

Nu is het wel zo dat een warmtepomp uw stroomverbruik verhoogt. Daarom is een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen al helemaal effectief. U wekt dan de elektriciteit voor de warmtepomp op een duurzame manier op via de panelen op uw dak.

5. LED-verlichting

Een relatief kleine investering die toch een wereld van verschil kan maken: LED-verlichting. U denkt misschien: “Zo’n klein lampje, hoeveel scheelt dat nu?”. Nou, als u alle lampjes in huis vervangt, scheelt dat bij elkaar een heleboel. U kunt met LED-lampen in plaats van andere typen lampen tot wel 90% minder kosten kwijt zijn aan elektriciteit voor uw verlichting. Dat tikt aardig aan, zeker als u alle lampen in huis vervangt door LED-lampen.

Wilt u zelf geen gedoe hebben met inbouwspots vervangen of LED-strips infrezen? Wij kunnen u zowel de LED-verlichting leveren als deze bij u plaatsen en installeren. Kunt u daarna direct beginnen met energie besparen!

Gratis offerte LED-verlichting aanvragen

sedumdak groen dak aanleggen

Overweeg een combinatie van maatregelen

Welke verduurzamingsmaatregel voor u het gunstigst uitpakt? Dat is lastig te zeggen. Dit hangt bijvoorbeeld af van uw stroomverbruik, het type woning en van de mogelijkheden die uw woning biedt. Vaak is een combinatie van maatregelen het meest voordelig. Zo kan het aanleggen van een groen dak helpen om nog meer van uw zonnepanelen te profiteren. En met goed isolatiemateriaal in uw spouwmuren, daken en vloeren zal uw vloerverwarming u een nog grotere besparing opleveren.

Wat pakt voor mij het gunstigst uit?

Wat is dan de gouden combinatie van besparende maatregelen voor u? Gelukkig hoeft u over die vraag niet in uw eentje uw hoofd te breken. Wij denken graag met u mee over de verduurzamende maatregelen die u het beste resultaat opleveren voor uw woning of kantoorpand. Laten duurzame totaaloplossingen nu net onze specialiteit zijn. Als expert in verduurzamende maatregelen helpen we u met alle plezier om de juiste keuzes te maken.

Wilt u weten welke oplossing of combinatie van oplossingen voor uw pand het best past? Neem contact op met Green Energy Company voor een vrijblijvende kennismaking en offerte.